Τετάρτη 30.09.2020 | Εορτάζουν: Στρατόνικος, Στράτος, Στρατής, Στρατονίκης, Στρατονίκιος

Κυκλοφόρησε η πρώτη ποιητική συλλογή του Σπ. Παπαχαρίση με τίτλο «Λήψεις»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ20.11.2018 | 5:34 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κοντύλι η πρώτη ποιητική συλλογή του Σπύρου Παπαχαρίση με τίτλο «Λήψεις».

Όπως αναφέρει για την συλλογή η Κατερίνα Δ. Βεργετάκη, Πτυχιούχος του τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Montpellier Paul Valery και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ιδίου τμήματος, «η συγκεκριμένη ποιητική συλλογή, δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά «ΛΗΨΕΙΣ», όπως τιτλοφορείται. Λήψεις, συναισθημάτων, ιδεών, αντιλήψεων, εικόνων… λήψεις, μιας ζωής γεμάτης από τυχαία γεγονότα και συνειδητές επιλογές. Μέσα σε αυτές τις συνειδητές επιλογές βρίσκονται και οι εκδόσεις Κοντύλι και ο εκδότης Δημήτρης Παντελής, οι οποίοι συνειδητά επιλέχθηκαν ως εκφραστές αυτών των «ΛΗΨΕΩΝ» της ζωής.

Για τον συγγραφέα

Ο Σπύρος Παπαχαρίσης γεννήθηκε στη Φιλύρα (Λεσιανά) Τρικάλων. Μαθητής ακόμη στο Γυμνάσιο Πύλης Τρικάλων, κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Πανελλήνιο διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Σπούδασε Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και παρακολούθησε Σεμινάριο της Φιλοσοφίας των Επιστημών, στην Πολυτεχνική σχολή του Α.Π. Θ.(1988-1989). Από το 1991-1996 ήταν μεταπτυχιακός υπότροφος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.), παίρνοντας μέρος σε μεταπτυχιακά μαθήματα και σεμινάρια του προγράμματος «Φιλοσοφίας και Ιστορίας των Επιστημών και της Τεχνολογίας» (Π.Φ.Ι.Ε.Τ). Στις 19.3.1997 πήρε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στην περιοχή της «Φιλοσοφίας και Ιστορίας των Επιστημών και της Τεχνολογίας» (βαθμός Άριστα 10), και 29/5/97, αναγορεύτηκε επίτιμος Διδάκτορας του Ε.Μ.Τ. στην περιοχή της «Φιλοσοφίας και Ιστορίας των Επιστημών και της Τεχνολογίας». Πήρε μέρος σε πολλά Ερευνητικά Προγράμματα, παρουσίασε εργασίες σε πολλά συνέδρια, έχει δημοσιεύσει Επιστημονικές εργασίες και έχει δημοσιευμένες μεταφράσεις:

Tiles, M., «O G.Bachelard και η αναλυτική παράδοση της Φιλοσοφίας της Επιστήμης»,Νεύσις 2, σελ. 45-69 (1995).

Tiles, M., «Μπασελάρ- Επιστήμη και Αντικειμενικότητα» επιμ. Α. Μπαλτάς, Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης, σελ.1-156, 274-306 (1999).

Fowler, D.H., «Tο Ιστορικό της Ανακάλυψης της Ασυμμετρίας-μια νέα θεώρηση», επιμ. Χριστιανίδης, Νεύσις 10, σελ.45-61.

Αυτή η ποιητική συλλογή είναι η πρώτη του.

Την επιμέλεια του εξωφύλλου και της σελιδοποίησης είχε η Δέσποινα Βαφείδου. Τιμή 13 ευρώ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop