Σάββατο 22.06.2024 | Εορτάζουν: Ζηνάς, Ζένας, Ζένος, Ζήνα, Ζένα, Ζένια,Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Κύκλος Ομιλιών: «Επαρχία Σταγών: Αναδρομές στην Ιστορία»

Ανακοινώσεις διάφορες30.05.2024 | 11:52 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Η Ακαδημία Θεολογικών και Ιστορικών Μελετών Αγίων Μετεώρων, ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, σας προσκαλεί στη διάλεξη του καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κυρίου Χαράλαμπου Ιωαννίδη, με τίτλο «Σύστημα Ψηφιακής Πολυεπίπεδης Τεκμηρίωσης και Αναπαράστασης Ιερού Χώρου Μετεώρων».  Η διάλεξη θα δοθεί την Τρίτη 4 Ιουνίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη» (Κονδύλη 10, Καλαμπάκα) στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών «Επαρχία Σταγών: Αναδρομές στην Ιστορία», οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων.

Ο κύριος Ιωαννίδης θα αναπτύξει τους σύγχρονους τρόπους ανάδειξης και προβολής μνημείων και αρχαιολογικών χώρων με χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, λόγου χάριν τη δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων ποικίλης λεπτομέρειας και μορφής, εικονικών περιηγήσεων με προσθήκη σημείων ενδιαφέροντος, την υποστήριξη «επαυξημένης πραγματικότητας» και την προσθήκη χαρακτηριστικών των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, για την αλληλεπίδραση με το περιεχόμενο της κοινότητας. Θα δοθούν σχετικά παραδείγματα με εστίαση στον ιερό χώρο των Αγίων Μετεώρων. Επίκεντρο της διάλεξης θα είναι η πλατφόρμα ‘5dMeteora’, η οποία αφορά στο σύνολο του ιερού χώρου των Μετεώρων, ιδιαίτερα δε στους βράχους Μοδίου και Αλύσσου. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει επίσης στις τρισδιάστατες λεπτομερείς αναπαραστάσεις της ιεράς μονής Αγίου Στεφάνου και του εσωτερικού των δύο καθολικών της, καθώς και σε δέκα ιστορικά μονοπάτια – πολιτιστικές διαδρομές εντός του ιερού χώρου, με την παρουσίαση της εφαρμογής που έχει αναπτυχθεί για τη συντήρηση και ανάδειξή τους.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης