Τρίτη 29.11.2022 | Εορτάζουν: Φαίδρα, Φαιδρούλα, Φαιδρίνα, Φιλούμενος, Φίλος, Φιλουμένη, Φιλομίνα, Φιλομίλα, Φιλομίλη, Φίλη

«Κυψέλη» θεάτρου και ζωγραφικής τα καλλιτεχνικά εργαστήρια του Δ. Τρικκαίων

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ24.09.2022 | 1:48 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ο Δήμος Τρικκαίων και το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων λειτουργούν και φέτος τα καλλιτεχνικά εργαστήρια θεάτρου και ζωγραφικής για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ώρες 12.00 – 13.00 στη γραμματεία του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων (στον Μύλο Ματσόπουλου) και στο τηλέφωνο 2431020090. Καθημερινά θα βρίσκονται εκεί εκπαιδευτές των εργαστηρίων για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη λειτουργία των τμημάτων για τη σχολική/καλλιτεχνική περίοδο 2022-2023.

Θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:

– Θεατρικά Εργαστήρια για παιδιά και εφήβους: το παιδαγωγικό Εργαστήρι Θεάτρου αφορά όλους τους μαθητές, αφού στόχος του είναι η δημιουργική ευαισθητοποίηση των παιδιών στο χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου, η ανάπτυξη της κοινωνικότητας και υπευθυνότητας στο πλαίσιο της ομάδας και η απελευθέρωση της ψυχοκινητικής ενέργειας μ’ όλες τις μορφές έκφρασης  που η σύγχρονη παιδαγωγική προτείνει για την συγκρότηση της προσωπικότητάς τους.

Λειτουργούν τμήματα:

  • Δημοτικού
  • Γυμνασίου
  • Λυκείου

– Θεατρικό Εργαστήρι για τους ενήλικες: απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν ενδιαφέρον για τη θεατρική σπουδή, θέλουν να γνωρίσουν την τέχνη του Θεάτρου, να εκφραστούν μέσα από αυτή και να επικοινωνήσουν μέσα από τη δυναμική της ομάδας, ανεβάζοντας ενδιαφέρουσες και αξιόλογες παραστάσεις

Λειτουργούν 2 τμήματα:

  • Θεατρικό Εργαστήρι για τους νέους (18-35 ετών).
  • Τμήμα Ενηλίκων από 35 ετών και άνω.

Οι διδακτικές ενότητες των εργαστηρίων είναι οι εξής:

Κίνηση και έκφραση (αυτοσχεδιασμοί, παντομίμα, σκηνική έκφραση)

Λόγος και έκφραση (δραματοποίηση)

Θεατρική αγωγή (υποκριτική, θεατρική δράση, θεατρική παράσταση)

– Εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά και ενήλικες: πραγματοποιούνται μαθήματα εικαστικών τεχνών και ζωγραφικής για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου και ενήλικες. Το εργαστήρι στοχεύει στην ανάπτυξη της εικαστικής σκέψης, αντίληψης και δεξιοτήτων με δημιουργικό τρόπο, ενισχύοντας την φαντασία των παιδιών και των ενηλίκων με στόχο να συμβάλει στη δημιουργική απασχόληση και στην ανάπτυξη της εικαστικής παιδείας και τέχνης.

Τα μαθήματα ξεκινούν το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης