Κυριακή 29.05.2022 | Εορτάζουν: Θεοδοσία, Θεοδόσω, Ολιβιανός, Ολβιανός, Ολιβία, Ολίβια, Υπομονή

Κυρ. Μητσοτάκης: Κομβική η νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ25.11.2020 | 6:31 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στη σημασία μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών στάθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως είπε το εν λόγω νομοσχέδιο αποσκοπεί στην αντοχή και στη συνοχή της κοινωνίας, καθώς στόχος είναι οι πολίτες να απαλλάσσονται σταδιακά από βάρη και να διατηρείται η απασχόληση.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «κομβικό σημείο αποτελεί η νέα αποκλιμάκωση ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενων και εργοδοτών».

«Το μη μισθολογικό κόστος παραμένει δυσανάλογα μεγάλο και ενθαρρύνει την παραοικονομία και την εισφοροδιαφυγή. Με την νέα υποχώρησή τους οι ασφαλιστικές εισφορές φτάνουν σωρευτικά στο 3,9%. Το χαμηλότερο ποσοστό που ήταν ποτέ στη χώρα μας», ανέφερε και πρόσθεσε πως «πρέπει να κάνουμε τη μισθωτή εργασία λιγότερο επιβαρυντική για εργαζόμενους και επιχειρήσεις για να έχουμε και καλύτερους μισθούς».

«Ωφελεί σχεδόν 2 εκατ. εργαζόμενους. Σημαίνει ετήσιο κέρδος 228 ευρώ για τον μισθωτό των 1.000 ευρώ. Και 456 ευρώ για κάποιον με μισθό 2.000 ευρώ. Ανάλογη είναι η κλιμάκωση και τα οφέλη για τις επιχειρήσεις. Εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση για τη μισθωτή εργασία η οποία χτυπήθηκε ιδιαίτερα την εποχή της πανδημίας», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το εν λόγω ν/σ για τα μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων υπηρετεί έναν ακόμη στόχο της κυβέρνησης, που είναι η ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης συνεχίζεται παρά την αναστάτωση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού. «Η κυβέρνηση παραμένει συνεπής στη συμφωνία με τους πολίτες», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως περιλαμβάνει και «ευνοϊκές προβλέψεις για τον κόσμο της εργασίας και παραγωγής σε καιρό πανδημίας».

«Αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και εργοδότες μπορούν να ρυθμίζουν οφειλές στα ταμεία σε 24 δόσεις. Το ίδιο ισχύει και για όσους δεν πρόλαβαν να ωφεληθούν από παρατάσεις τελευταίων μηνών. Για το Δεκέμβριο διπλασιάζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους σχεδόν 500.000 δικαιούχους. Σε αυτούς εντάσσονται για πρώτη φορά, άστεγοι και γυναίκες, γυναίκες θύματα βίας που ζουν σήμερα σε ξενώνες φιλοξενίας. Συμβολικό για την ημέρα το νομοσχέδιο οποίο ψηφίζεται σήμερα», είπε ο Πρωθυπουργός.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης