Παρασκευή 19.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Κυρ. Μητσοτάκης «Θα είμαστε πάρα πολύ σκληροί στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ27.06.2019 | 5:43 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Αυστηρό μήνυμα στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων έστειλε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, τονίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα επιβάλλει την πιστή και χωρίς καμία εξαίρεση τήρηση της εργατικής νομοθεσίας για να θωρακιστούν τα δικαιώματα των υπαλλήλων τους.
«Θα είμαστε πάρα πολύ σκληροί στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας», τόνισε και θύμισε ότι «η κυβέρνηση της Ν.Δ. ήταν αυτή που επέβαλε το πρόστιμο των 10.500 ευρώ για την αδήλωτη εργασία», το οποίο τότε χαρακτηρίστηκε ως υπερβολικό μέτρο από το ΣΥΡΙΖΑ.
«Θα δώσω επαρκή κίνητρα στις επιχειρήσεις, ώστε ο πλούτος και η ευημερία να μοιράζεται δίκαια μεταξύ των επιχειρηματιών και των εργαζόμενων» εξήγησε, ενώ μιλώντας για την ανάπτυξη που δεσμεύεται να φέρει στη χώρα η ΝΔ διευκρίνισε ότι αυτή θα έχει δύο απαρέγκλιτες προυποθέσεις. «Πρώτον η ανάπτυξη να είναι συμμετοχική δηλαδή να είναι κερδισμένοι και ο κόσμος της εργασίας και ο κόσμος των επιχειρήσεων και δεύτερον η ανάπτυξη να προστατεύει τα βασικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως είναι το περιβάλλον, διότι δεν νοείται σήμερα ανάπτυξη η οποία δεν προστατεύει το περιβάλλον».
Η παρέμβαση αυτή του κ. Μητσοτάκη μόνον τυχαία δεν έγινε σήμερα καθώς ήρθε ως συνέχεια της χθεσινής εκτενούς αναφοράς του για τις εργασιακές σχέσεις στην ομιλία τους Ελευσίνα στην οποία έστειλε 4 μηνύματα σε όσους επιχειρηματίες παραβιάζουν σήμερα την νομοθεσία. Οπως είπε χαρακτηριστικά εφόσον οι πολίτες εμπιστευθούν τη διακυβέρνηση στη ΝΔ:
Πρακτικές, όπως η αδήλωτη και η ανασφάλιστη εργασία, δεν θα χωρούν.
Παλιές συνταγές, όπως η συμπίεση μισθού με απειλή απόλυσης, δεν θα νοούνται.
Καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου, δεν θα συγχωρούνται.
Και η μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, απλά δεν θα επιτρέπεται.

Απαιτώ από τις μεγάλες επιχειρήσεις να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους στην Ελλάδα
Δεν είπε όμως μόνον αυτά σήμερα ο κ Μητσοτάκης. Μιλώντας γενικότερα για τις υποχρεώσεις των επιχειρηματιών οι οποίοι θα ενισχυθούν από τη μείωση της φορολογίας την οποία έχει δεσμευθεί να φέρει η ΝΔ με τα πρώτα της νομοσχέδια, κατέστησε σαφές ότι αυτή συνεπάγεται και μια σειρά επιπλέον υποχρεώσεων από πλευράς τους.
“Ειδικά από τις μεγάλες επιχειρήσεις απαιτώ να επιστρέψουν τις εταιρικές καταθέσεις τους πίσω στην Ελλάδα άμεσα για να στηριχθεί το τραπεζικό σύστημα” τόνισε και καθιστώντας σαφές ότι η ΝΔ “θα πιέσει τις επιχειρήσεις να επενδύσουν στη χώρα μας”, είπε ότι ειδικά από τις μεγαλύτερες η ΝΔ θα απαιτήσει “τα επιχειρηματικά και επενδυτικά τους σχέδια -τα οποία γνωρίζω ότι δρομολογούνται- να εξαγγελθούν και να υλοποιηθούν άμεσα από τη στιγμή που δεχόμαστε ότι η χώρα γυρίζει σελίδα”.
Όλα αυτά αποτελούν χωρίς άλλο και την απάντηση του κ. Μητσοτάκη στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διαστρεβλώσει τις θέσεις της ΝΔ για τις εργασιακές σχέσεις και να την εμφανίσει ότι εκπροσωπεί τάχα τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των πολλών. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι ήδη από το 2016 η ΝΔ έχει μιλήσει για μια συμφωνία αλήθειας με τους εργοδότες την οποία έχει εξηγήσει επανειλημμένα ο κ. Μητσοτάκης με την εξής φράση: Εμείς θα μειώσουμε τους φόρους και τις εισφορές, θα βελτιώσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον, θα διευκολύνουμε τη ρευστότητα. αλλά και οι επιχειρηματίες οφείλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, να πληρώνουν τους φόρους και τις εισφορές τους, και κυρίως να σταθούν κατά κυριολεξία δίπλα στους εργαζόμενούς τους στηρίζοντας τους”.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης