Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Κυβέρνηση: Επιτάσσει ακίνητα για τη δημιουργία κλειστών κέντρων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ10.02.2020 | 5:26 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου προχώρησε το υπουργικό συμβούλιο εξουσιοδοτώντας το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να επιτάσσει περιοχές στο πλαίσιο της διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Όπως δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας οι επιτάξεις θα γίνονται «για λόγους δημοσίου συμφέροντος» και «προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη αποφυγής της διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας.

Θα ακολουθήσει υπουργική απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης σύμφωνα με την οποία θα επιταχθούν για τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης των αιτούντων άσυλο οι εξής τοποθεσίες: Καράβας στο Δήμος Δυτικής Λέσβου, Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17») στο Δήμο Χίου και τοποθεσία Ζερβού (παραπλεύρως υπό κατασκευήν δομής) στο Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Αντίστοιχες δομές, παραπλεύρως υφιστάμενων δομών, θα δημιουργηθούν και σε Λέρο και Κω, σε εκτάσεις που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, ως ακολούθως:Στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, τοποθεσία Πυλί, Δήμος Κω και τοποθεσία Λέπιδα, Δήμος Λέρου.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Αρνητικά υποδέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την επίταξη χώρων στα νησιά και τη δημιουργία κλειστών κέντρων.

Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις επιβεβαιώνουν την άρνηση για την αποσυμφόρηση των νησιών υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Οι σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν ότι επιμένει να αρνείται την αποσυμφόρηση των νησιών, εγκαθιστώντας τουλάχιστον δύο κέντρα σε κάθε νησί, ένα εκ των οποίων τη μία μέρα ονομάζει «κλειστό» και την άλλη δήθεν «ελεγχόμενο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εάν συνυπολογίσει κανείς ότι ο κ. Μητσοτάκης στις 11 Νοεμβρίου δήλωνε πως είναι η «τελευταία φορά που γίνεται μαζική μεταφορά προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα», αντιλαμβάνεται πως το μέλλον στα νησιά από τραγικό σήμερα θα γίνει αβάσταχτο» επισημαίνει.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης