Τετάρτη 03.03.2021 | Εορτάζουν: Κλεόνικος, Κλεονίκη, Νίκη, Κλεονίκω, Θεοδώρητος

Λαός, παλμός, μήνυμα νίκης από την πρώτη Κυριακή για τον Δημήτρη Παπαστεργίου

ΤΟΠΙΚΑ24.05.2019 | 10:02 μμ

dig

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Πλήθος Τρικαλινών κατέκλυσε απόψε το βράδυ τον πεζόδρομο της Ασκληπιού θέλοντας να συμμετέχουν στην κεντρική ομιλία του νυν δημάρχου και εκ νέου υποψήφιου κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και να δηλώσουν με την παρουσία τους αλλά και τον παλμό τους, τη στήριξή τους στη νέα προσπάθεια για τη νίκη στις δημοτικές εκλογές.

Η συμμετοχή του κόσμου αλλά και το πάθος των πολιτών στην ομιλία του κ. Παπαστεργίου, ήταν ανάλογη αρχηγού κόμματος, ενώ ο κόσμος δεν πτοήθηκε από τον άστατο καιρό και την ανα διαστήματα βροχόπτωση. Εντυπωσιακή, εκτός από την προσέλευση του κόσμου, και η χρήση των νέων τεχνολογιών, δίνοντας το στίγμα για συνέχιση των καινοτόμων παρεμβάσεων στην κατεύθυνση της ανάπτυξης αλλά και του ίδιου του πολιτισμού στην πόλη των Τρικάλων.

Ο κ. Παπαστεργίου, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής μέχρι σήμερα, με έργα που ακόμη και τώρα δρομολογούνται ακατάπαυστα. «Η μόνη πραγματική δημοσκόπηση είναι αυτή, εδώ, σήμερα! Και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα νίκης για την επανεκκίνηση, νίκης για τα Τρίκαλα από την πρώτη Κυριακή. Μήνυμα πως τα Τρίκαλα δεν γυρίζουν πίσω,  φεύγουν μπροστά, αποτελώντας παράδειγμα Πανελλαδικά! Πριν από 4,5 χρόνια, με τη δική σας στήριξη, αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου. Ξέραμε τι πηγαίναμε να κάνουμε. Ξέραμε σε ποιο επίπεδο ήταν ο Δήμος. Αυτό που δεν ξέραμε, ήταν ότι μερικούς μήνες μετά θα μπλέκαμε σε εκλογές, capital control, δημοψηφίσματα και πάλι εκλογές….Να έχεις να αντιμετωπίσεις τεράστια προβλήματα και να είσαι μόνος, αφού το ελληνικό κράτος – εκείνη την περίοδο – δεν μπορούσε να σώσει τον εαυτό του, δεν θα έσωζε εμάς…Και όμως το παλέψαμε. Ναι, Τρέξαμε. Κρατήσαμε τον Δήμο όρθιο» τόνισε για να συμπληρώσει επισημαίνοντας τη φερέγγυα οικονομική στάση του δήμου , «Τέρμα ο Δήμος «μπατάκι», τέρμα ο Δήμος «πιστολέρο». Αναδιαρθρώσαμε δάνεια, αποπληρώσαμε ταμεία και πλέον ξέρουμε πού πατάμε. Και πατάμε πολύ πιο σταθερά, έχοντας μειώσει το χρέος του Δήμου από τα 43 στα 25 εκ. ευρώ».

 

Τώρα όλοι μιλάνε για τα Τρίκαλα

 

«Ξαφνικά όλοι άρχισαν να μιλάνε για τα Τρίκαλα! Μέσα ενημέρωσης και κοινωνία. Βγήκαμε, βγήκατε εκτός  Τρικάλων και είδατε τον θαυμασμό με τον οποίο μιλάει όλη η Ελλάδα για εμάς, την απίθανη, προοδευτική κοινωνία των Τρικάλων. Αλήθεια ποιον πειράζει αυτή η εξωστρέφεια; Ποιον πειράζει αυτή η διαφήμιση; Πλήρωσε ο Δήμος τίποτε για όλα αυτά; Φυσικά και όχι! Με πολύ τρέξιμο, προσωπικό και της ομάδας μας έγινε, και δεν το χαρίζουμε σε κανέναν. Παρά μόνο σε αυτή την υπέροχη Τρικαλινή κοινωνία, για την οποία όσα και να κάνεις, είναι λίγα! Μία κοινωνία που έδειξε πως στα δύσκολα κινείται ενωμένη. Μία κοινωνία που δοκιμάστηκε και πήρε μετάλλια ανθρωπιάς στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Μία κοινωνία που συνεχίζει να παίρνει τα εύσημα για πρωτοβουλίες και πολιτικές που καμία άλλη δεν πήρε. Και είμαστε απλώς στην αρχή!!!!» τόνισε ο κ. Παπαστεργίου μιλώντας για την εξωστρεφή στάση του δήμου Τρικκαίων όλα αυτά τα χρόνια της θητείας του.

 

Αλλάξαμε τη μοίρα της περιοχής μας

 

Στα αναπτυξιακά βήματα με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής αναφέρθηκε στη συνέχεια ο κ. Παπαστεργίου «Ανάπτυξη είναι να αναδείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα: Την ιστορία μας και τον Ασκληπιό, τη γεωγραφική μας θέση, τη μεγάλη μας πολιτιστική παρακαταθήκη, τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα.Και είναι η πρώτη φορά που οργανωμένα ο Δήμος Τρικκαίων μπήκε σε αυτά τα «χωράφια». Κυριολεκτικά και μεταφορικά» ενώ για την καθημερινότητα τόνισε, «Αν αύριο μαγικά μας έπεφτε το Τζόκερ και βρίσκαμε χρήματα να τα φτιάξουμε όλα! Δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες… Θα γυρνούσαν πίσω οι Έλληνες του εξωτερικού; Θα έμεναν τα παιδιά σας εδώ; Δεν θέλω ωραία πεζοδρόμια για να περπατάνε άνεργοι. Θέλω να κάνω υπομονή με τα πεζοδρόμια που έχω, αλλά να το παλέψω και με τα λίγα χρήματα που έχω, να πάρω πρωτοβουλίες για να περπατάνε εργαζόμενοι νέοι, νέοι με ελπίδα και αισιοδοξία για το αύριο».

 

Για το μέλλον που έρχεται

 

«Θα κάνουμε ακόμη περισσότερα, γιατί μπροστά μας έχουμε μία 4ετία όπου ήδη μελετήσαμε και εντάξαμε στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και άλλα  χρηματοδοτικά εργαλεία, έργα πάνω από 70 εκ. ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ κλείνοντας τόνισε «Σε λίγες ώρες θα βρεθείτε μπροστά στις κάλπες, και θα κληθείτε να επιλέξετε τη δημοτική αρχή της επόμενης τετραετίας. Δυστυχώς αυτός ο εκλογικός νόμος είναι ένας νόμος – τέρας που θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην αυτοδιοίκηση. Τις παρενέργειές του τις βλέπουμε ήδη…Στα χέρια σας έχετε ένα πολύ δυνατό όπλο, την ψήφο σας. Μην τη χαραμίσετε: μην την δώσετε ελαφρά τη καρδία σε ευκαιριακούς συνδυασμούς, σε συνδυασμούς της τελευταίας ώρας, σε συνδυασμούς που ακόμη και σήμερα δεν έχουν πει ούτε μία λέξη για το πρόγραμμά τους σχετικά με την πόλη και τα χωριά, σε συνδυασμούς που σαν σημαία τους έχουν το μίσος από άνθρωπο για άνθρωπο».

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop