Παρασκευή 21.01.2022 | Εορτάζουν: Αγνή, Αγνούλα, Ευγένιος, Ευγένης, Μάξιμος, Μάξιμη, Μάξιμα, Νεόφυτος, Νεοφυτία, Νεοφύτη, Πάτροκλος, Πατρόκλειος, Πατροκλέας, Πατροκλής, Πατρόκλεια, Πατροκλά, Πάτρα, Πατρούλα

«Λίφτινγκ» στο φρούριο της πόλης

ΤΟΠΙΚΑ05.02.2020 | 4:10 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Σημαντικές φθορές παρουσιάζουν τα τείχη περιμετρικά του φρουρίου των Τρικάλων. Φθορές που είναι ορατές από όποιον ακολουθήσει τη διαδρομή που υπάρχει γύρω από το χαρακτηριστικό μνημείο της πόλης, που προσελκύει καθημερινά δεκάδες  επισκέπτες, σχολεία και εκδρομείς.

Το θέμα έχει ανησυχήσει σημαντικά την Εφορία Αρχαιοτήτων της περιοχής, που έχει θέσει σε προτεραιότητα την αποκατάσταση των φθορών στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Μιλώντας με την κα Κρυσταλία Ματζανά, τόνισε ότι αναμένεται η πρόσκληση του έργου που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Οι εργασίες, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα ώστε να αναδειχθεί όπως πρέπει το μνημείο.

Πέραν των άλλων έργων, και πάλι μέσω ΕΣΠΑ αναμένεται η έναρξη εργασιών για τη συντήρηση αλλά και τη συνέχιση ανασκαφών στο Ασκληπιείο. Όπως ανέφερε η κα Ματζανά, δεν αναμένεται να φτάσουμε στην ανάδειξη του πρώτου Ασκληπιείου, αφού όπως εκτιμά, πιθανόν να αξιοποιήθηκε για την κατασκευή των λουτρών. Όμως έχει ενδιαφέρον να δούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει η αρχαιολογική σκαπάνη.

Θυμίζουμε δε ότι κατά την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού πρόσφατα, στα έργα που προτάχθηκαν ήταν κι εκείνο του Μακεδονικού Τάφου που βρίσκεται στην περιοχή του Πετροπόρου του Δήμου Φαρκαδόνας. Για το συγκεκριμένο έργο προχωρούν οι ενέργειες κι όπως επισημάνθηκε εντός του 2020, πιθανότατα μέσα στο καλοκαίρι, θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης, στερέωσης, ανάδειξης του Μακεδονικού Τάφου και η σύνδεση του με την Αρχαία Πέλιννα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020