Τετάρτη 06.12.2023 | Εορτάζουν: Νικόλαος, Νικόλας, Νίκος, Νικολός, Νικολής, Νικολάκης, Νικολέττα, Νικολούδα, Νικολίτσα, Νικολίνα, Νικολέτα, Νικόλ

Λίγο πριν το τέλος της υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων

ΤΟΠΙΚΑ14.07.2018 | 1:35 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Λίγα μονάχα 24ωρα χωρίζουν τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων από την ολοκλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων είχε ξεκινήσει τις πρώτες μέρες του Ιούλη και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Δευτέρα 16 του μήνα, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο της παράτασης λίγων 24ωρων.

Κι αν το υπουργείο αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το σύνολο των υποψηφίων τις τελευταίες ημέρες προσπαθεί να καταλήξει στις επιλογές των σχολών που θα δηλώσει στο μηχανογραφικό δελτίο.

Μέχρι και σήμερα ένας συγκεκριμένος αριθμός υποψηφίων έχει υποβάλει μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής φόρμας του υπουργείου Παιδείας το μηχανογραφικό δελτίο. Πολλοί ωστόσο υποψήφιοι δεν έχουν υποβάλλει μέχρι στιγμής το μηχανογραφικό δελτίο, καθώς βρίσκονται σε στάδιο ενημέρωσης από ειδικούς κέντρων συμβουλευτικής.

Όπως τονίζουν υποψήφιοι αλλά και εκπαιδευτικοί η σύνταξη του μηχανογραφικού δελτίου δεν είναι εύκολη υπόθεση, απαιτεί χρόνο και σκέψη καθώς ένα λάθος μπορεί να αλλάξει πολλά στην ακαδημαϊκή πορεία και μόρφωση των υποψηφίων.

Δεν παραλείπουν  να συστήσουν προσοχή στους υποψηφίους και πριν την οριστική υποβολή να μελετήσουν και να έρθουν σε διάλογο με γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς των κέντρων συμβουλευτικής.

Όπως προαναφέρθηκε η διαδικασία ολοκληρώνεται την Δευτέρα. Αμέσως μετά, το υπουργείο Παιδείας θα ξεκινήσει την διαδικασία καταγραφής και εξέτασης των στοιχείων και των επιλογών των υποψηφίων, ενέργειες που θα ολοκληρωθούν μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Με την ολοκλήρωσης της όλης διαδικασίας αναμένεται η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων που προσδιορίζεται στα μισά του τρίτου δεκαημέρου του Αυγούστου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης