Πέμπτη 29.10.2020 | Εορτάζουν: Αβραάμ, Αβραμία, Μελιτίνος, Μελιτινή, Μελιτίνη, Μελιτίνα, Μελίτη, Μελίτα, Μελίνα, Μελιτίνος, Μελίνα, Μελιτίνη, Μελιτίνα, Μελίτη, Μελίτα, Αναστασία, Νατάσα, Νατάσσα, Τασία, Σία, Τατία, Τάσα, Τέσα

Λογιστές στα πρόθυρα κρίσης

ΤΟΠΙΚΑ09.07.2020 | 5:19 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Η πανδημία πέρα από τους κλάδους διαχείρισής της, δεν έδωσε «χάρη» και σε έναν ακόμη: αυτόν των λογιστών.

Εδώ και μήνες, αδιάκοπα και υπό την πίεση συνεχών αλλαγών, αναθεωρήσεων, διατάξεων, έκτακτων μέτρων, οι λογιστές βρίσκονται σε ένα διαρκή αγώνα να διεκπεραιώσουν ατελείωτες πράξεις καθημερινά. Όπως μας αναφέρουν πολλοί Τρικαλινοί του κλάδου, «Ξεχάσαμε πανδημία, Πάσχα, γιορτές και σχόλες. Σχεδόν πλέον δεν  κοιμόμαστε για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στον όγκο εργασίας αλλά και στη δυσκολία να ερμηνεύσουμε πράξεις να βγάλουμε άκρη με ένα δαιδαλώδες σύστημα».

Από τον Μάρτιο τα προβλήματα είναι πολλά, λόγω του συνεχούς και αυξανόμενου φόρτου εργασίας. Με την έλευση του κορονοϊού στη χώρα και την καραντίνα, ήρθαν και εκατοντάδες εγκύκλιοι και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έπρεπε να διαβάσουν για να γίνουν οι απαραίτητες δουλειές για τους πελάτες τους.

Για την ακρίβεια από τον Μάρτιο έχουν εκδοθεί περί τις 620 εγκύκλιοι και 12 ΠΝΠ με άπειρες σελίδες, όπως τονίζει και η Πανελλήνια ΟμοσπονδίαΦοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών. Και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν οδηγίες από το υπουργείο Εργασίας και το ΕΡΓΑΝΗ στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Όπως λένε αρκετοί εκπρόσωποι του κλάδου, χρειάζεται να διαβάζουν κακογραμμένα κείμενα αποφάσεων, εγκυκλίων ή διευκρινίσεων που χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις. Η γραφειοκρατία πλέον είναι τεράστια, οι προθεσμίες ασφυκτικές, πολλοί δικαιούχοι δεν κατάφεραν να πάρουν τα χρήματα που είχε εξαγγείλει το κράτος λόγω όλων αυτών των προβλημάτων, ενώ παράλληλα υπάρχει κίνδυνος προστίμων από την πολιτεία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr


Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop