Δευτέρα 30.01.2023 | Εορτάζουν: Αρχοντής, Αρχοντίων, Αρχοντίωνας, Αρχοντία, Αρχοντή, Αρχοντούλα, Αρχόντισσα, Αρχόντω, Μαύρος, Μαυρουδής, Μαυροειδής, Μαυρέτα, Χρυσή, Χρύσα, Χρυσαλία, Χρυσαυγή, Χρυσούλα, Σήλια, Χρυστάλλα, Χρυσταλλία, Αύρα

Λύθηκε το πρόβλημα με τη συνταγογράφηση εξετάσεων

ΕΛΛΑΔΑ03.07.2018 | 5:20 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Διορθώθηκε το πρόβλημα με τη συνταγογράφηση του προσδιορισμού σακχάρου αίματος – γλυκόζης (GL) ανά δείγμα και τον κωδικό Ε78.0 που αφορά διαταραχές του μεταβολισμού των λιποπρωτεϊνών και άλλες λιπιδαιμίες, από παθολόγους.

Τη Δευτέρα το πρωί, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. είχε «κλειδώσει» εκτός συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τους παθολόγους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καταχωρούν εξετάσεις για τις συγκεκριμένες ICD10 διαγνώσεις.

Τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών όσο και η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Εν τέλει σύμφωνα με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ «από την ενημέρωση που είχαμε από τον ίδιο, τον επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ, εντοπίσθηκε και λύθηκε το πρόβλημα, με αποτέλεσμα οι εν λόγω εξετάσεις να καταχωρούνται πλέον κανονικά».

Πάντως η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδος δεν θεωρεί εντελώς τυχαίο το λάθος βλεποντας σκοπιμότητες πίσω από την αιφνίδια διακοπή της συνταγογράφησης. Μάλιστα διερωτάται αν όλα αυτά είναι «παραλογισμοί ή σκοπιμότητες από την ΗΔΙΚΑ στην παρακολούθηση των διαβητικών από τους παθολόγους;».

Μάλιστα προειδοποιεί ότι θα προβεί σε «κάθε νόμιμη ενέργεια σε αντίστοιχες περιπτώσεις, προκειμένου να διαφυλάξουμε την ομαλή άσκηση της Παθολογίας στα ιατρεία μας και στην δευτεροβάθμια περίθαλψη, προς όφελος της δημόσιας υγείας για την σωστή παρακολούθηση των ασθενών.Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν την προσπάθεια υποβάθμισης και σπίλωσης της  ειδικότητας μας στην συνείδηση της Ελληνικής κοινωνίας, με τέτοιου τύπου τεχνάσματα».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ