Σάββατο 02.12.2023 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Μ. Κοντοτόλη: Να αποδοθούν άμεσα σε όλους τους πλημμυροπαθείς τα 6.600 ευρώ της αποζημίωσης

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ14.10.2023 | 3:20 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας,  κατέθεσαν 24 Βουλευτές και Βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της Βουλευτή Τρικάλων, Μαρίνας Κοντοτόλη, ζητώντας απαντήσεις γιατί δεν έχει ακόμα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πλημμυροπαθών το ποσό των 6.600 ευρώ, που υποτίθεται ότι θα καταβάλλονταν άμεσα και χωρίς τη διαδικασία ελέγχου από τις επιτροπές στις περιοχές που η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει χαρακτηρίσει ως καθολικά πλημμυροπαθείς.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί, για τις περιοχές Αγία Κυριακή, Μεγάλα Καλύβια, Φωτάδα, Παραπόταμος, Γεωργανάδες, Φανερωμένη, Κεραμίδι και Βαλομάνδρι, η αποζημίωση θα δοθεί αυτοματοποιημένα χωρίς να απαιτείται αυτοψία από τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ).

Παρόλα αυτά, η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων ξεχειλίζει, καθώς ένα μήνα σχεδόν μετά, δεν έχουν κατατεθεί τα 6.600 ευρώ, παρά μόνο σε ένα πολύ μικρό ποσοστό αυτών. Αναρωτιέται, επομένως, κανείς, πώς επιβιώνουν αυτοί οι άνθρωποι, πώς αντιμετωπίζουν τα πρώτα έξοδα, πώς να βρουν το κουράγιο να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, όταν βλέπουν ότι οι κυβερνητικές υποσχέσεις ήταν χωρίς αντίκρισμα.

Γι’ αυτό καλούνται οι κ.κ. Υπουργοί να απαντήσουν: πόσοι είναι οι δικαιούχοι ανά Δημοτική Κοινότητα στο Ν. Τρικάλων, σε πόσους έχει κατατεθεί το ποσό των 6.600€ και πότε πρόκειται να κατατεθεί σε όλους τους δικαιούχους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης