Παρασκευή 12.07.2024 | Εορτάζουν: Βερονίκη, Βερόνικα, Βέρα, Βερενίκη, Παΐσιος, Παΐσης, Παϊσία, Ιλάριος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Μ. Κοντοτόλη: Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ζητούν δικαίωση για την προϋπηρεσία τους

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ18.06.2024 | 5:11 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Αναφορά προς τον κ. Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, κατατέθηκε από τη Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, ώστε να απαντήσουν στη  Βουλή αναφορικά με την κατάφωρη αδικία σε βάρος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών να μην προσμετρηθεί στους οριστικούς πίνακες η πραγματική τους προϋπηρεσία, ενώ αυτή είναι καταχωρισμένη στο ΟΠΣΥΔ.

Ειδικότερα,  όπως αναφέρεται στο έγγραφο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), εκατοντάδες εκπαιδευτικοί διαπιστώνουν ότι έχουν χάσει χιλιάδες θέσεις στους πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ, εξαιτίας του μη υπολογισμού του συνόλου της προϋπηρεσίας τους, λόγω ασαφειών και λαθών του ίδιου του συστήματος.

Καθίσταται, μάλιστα,  ιδιαίτερα εξοργιστική κι απάνθρωπη η στάση του ΑΣΕΠ απέναντι στις ζωές ανθρώπων που προσφέρουν επί σειρά ετών τις υπηρεσίες τους στην εκπαίδευση,  όταν για να επιβεβαιώσει τη δηλωθείσα προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών κάνει χρήση του ΟΠΣΥΔ και περικόπτει αυτή, αν δεν συμφωνεί με τις καταχωρημένη, αλλά δεν αποδέχεται το αντίθετο, αν, δηλαδή, η δηλωθείσα είναι μικρότερη από αυτή που είναι καταχωρημένη στο ΟΠΣΥΔ.

Γι’ αυτό καλείται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και το ΑΣΕΠ να προχωρήσουν στην άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προκειμένου, με ενιαίο τρόπο, να λυθούν τα όποια προβλήματα, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης