Παρασκευή 12.07.2024 | Εορτάζουν: Βερονίκη, Βερόνικα, Βέρα, Βερενίκη, Παΐσιος, Παΐσης, Παϊσία, Ιλάριος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Μ. Κοντοτόλη: Σε εγκατάλειψη το πανεπιστημιακό δάσος Περτουλίου και τα γύρω χωριά

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ29.06.2024 | 2:04 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κατέθεσε η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνα Κοντοτόλη, καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει στη Βουλή τι πρόκειται να πράξει για το δάσος του Περτουλίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., η καταστροφή του δάσους ξεκίνησε από το νόμο 4947/2022, ο οποίος άλλαξε τη νομική μορφή και τη διαχείριση του δάσους με επιτυχημένη πορεία σχεδόν 100 χρόνων.

Ο κίνδυνος για δασικές πυρκαγιές, ασθένειες του δάσους κι υποβάθμιση της αξίας του βρίσκεται ante portas. Οι δασεργάτες έχουν χάσει τη δουλειά τους, οι αναγκαίες εργασίες υλοτομίας και οδοποιίας τους δάσους είναι ανύπαρκτες, η τοπική κοινωνία στερείται οικονομικών πόρων και ερημοποιείται και πολύ περισσότερο σε αναστολή βρίσκεται η πρακτική άσκηση 250 φοιτητών του Τμήματος Δασολογίας του ΑΠΘ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και για τους άλλους που αναφέρονται αναλυτικά στο έγγραφο του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ζητείται η άμεση παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού και της κυβέρνησης, προκειμένου να επανέλθει η προτεραία κατάσταση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης