Σάββατο 08.05.2021 | Εορτάζουν: Αρσένιος, Αρσένης, Αρσενία, Αρσίνα, Αρσινόη, Θεολόγος, Θεολόγης, Θολόγος, Θολόγης, Θολόης, Θεολογία, Θολογία, Μήλιος, Μήλης, Μηλιώ, Μηλιά, Μηλίτσα

Από το 1ο Δημ. Σχ. Τρικάλων «Δωρόθεος Σχολάριος»

«Mαγευτικός περίπατος στα χνάρια του Ασκληπιού»

ΤΟΠΙΚΑ01.06.2018 | 5:00 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Όσο ενδιαφέρον και αν είναι το μάθημα στην τάξη οι μαθητές πάντα χρειάζονται το «διάλειμμα».

Αποφασίσαμε λοιπόν με τους μαθητές της Έκτης και του τμήματος Β1 να κάνουμε ένα διάλειμμα διαφορετικό από τα άλλα.Μετά απο 3000 χρόνια ο Δήμος Τρικκαίων αναβίωσε μια διαδρομή για την υγεία και την άθληση στα ριζά του Κόζιακα, στο πανέμορφο Γοργογύρι. Με αφετηρία την πλατεία του χωριού και διανύοντας μια διαδρομή 2,5 χμ.περίπου δίπλα στα γάργαρα νερά του Κεφαλοπόταμου τερματίζεις ψηλά στις πηγές του.Είναι μια διαδρομή στους πρόποδες του όρους Κερκέτιον την οποία ο πρώτος γιατρός της αρχαιότητος, ο Ασκληπιός, τη χρησιμοποιούσε για την περισυλλογή φαρμακευτικών φυτών. Μέσα στο δάσος, με τις φυλλωσιές των δέντρων να παίζουν παιχνίδι με τον ήλιο και τη ροή του ποταμού να  θεραπεύει την ακοή ακολουθήσαμε τα χνάρια του Ασκληπιού.Το κελάρυσμα του «Κεφαλοπόταμου» άλλες φορές αγρίευε και άλλες πάλι ημέρευε κατά το πώς διαμορφωνόταν η κοίτη του.

Η εξερεύνηση ξεκίνησε και στα πρόσωπα των παιδιών ήταν ζωγραφισμένη έντονα η αγωνία για το αντάμωμα με το άγνωστο. Γρήγορα η αγωνία μετατράπηκε σε ευχαρίστηση.Σ’αυτό βοήθησε πολύ και ο κύριος Ηλίας, ο πρώην Πρόεδρος του χωριού. Φιλόξενος, εξυπηρετικός, ζεστός, γεμάτος ζωντάνια και αγάπη για τον τόπο του έγινε συνοδός μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Τα εκτάκια μας που σε λίγο θα αποχωρισθούν την αγκαλιά του σχολειού μας αλλά και τα δευτεράκια, θα θυμούνται για πάντα αυτόν τον ξεχωριστό περίπατο. «Τον περίπατο του Ασκληπιού.»

Οι εκπ/κοί των τμημάτων

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop