Κυριακή 26.06.2022 | Εορτάζουν: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Magic Castle: Η μαγεία να προσφέρεις χαρά!

ΤΟΠΙΚΑ14.07.2018 | 5:25 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Ένα κέρμα εμφανίζεται ξαφνικά με το «χάρηκα πολύ για τη γνωριμία». Από πού να ήρθε άραγε; Δεν υπήρχε πουθενά πριν από λίγο. «Κόλπο»… Η σκέψη ενός ενήλικα. Ίσως όμως και πραγματική μαγεία. Στις μέρες μας λέγεται και χαρά… και είναι τόσο υπέροχη όσο αναγκαία.

Το να είσαι μάγος, ανιματέρ κοκ, δεν είναι κάτι που μπορεί να το κάνει ο καθένας. Πρέπει να έχεις το απόθεμα της αγάπης να ασχοληθείς με αυτό, με το παιχνίδι της χαράς. Συναντήσαμε λοιπόν στο χώρο του, το Magic Castle, τον μάγο Desdinova! Κατά κόσμο, Βαγγέλη Χατζή.

Μαζί με αξιόλογους καλλιτέχνες , είναι από τους ανθρώπους που προσφέρουν ξεχωριστό θέαμα για μικρούς και μεγάλους σε γιορτές, εκδηλώσεις κοκ.  Ο Βαγγέλης, είναι ο άνθρωπος με τα «μυστήρια», με μια μοναδική πορεία μέχρι σήμερα. Όπως και η επιλογή του να ασχοληθεί με αυτό.

Ξεκινώντας από τη Φλώρινα, σπουδάζοντας ως γυμναστής… ώσπου ένα απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, συνάντησε αυτό με το οποίο ασχολείται εδώ και χρόνια πλέον. Ένα μάγο. Με εξάσκηση σε φίλους αρχικά, κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του μάγου, σε φιλικό επίπεδο. Λίγο αργότερα και με πολύ σκληρή δουλειά αλλά και ακατάπαυστη  πίστη, ήρθαν οι πρώτες παραστάσεις σε ανοιχτό κοινό. «Είναι η επιλογή μου. Θέλω να ψυχαγωγώ τα παιδιά. Δεν ξέρω αν θέλω να πιστέψουν σε αυτό που βλέπουν. Ξέρω ότι θέλω να περάσουν καλά, να διασκεδάσουν, να παίξουν!», μας λέει.

Κι αν δεν είναι πιστευτή η μαγεία, το «τρικ» ή όπως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί, υπάρχει μαγεία; «Ναι υπάρχει! Τη στιγμή που χαρίζεις στα παιδιά ένα χαμόγελο, ένα γέλιο, μια ευχάριστη μνήμη! Το θέμα δεν είναι τα «ξεγελάσεις» το θέμα είναι να το ζήσεις όλο αυτό μαζί τους!».

Με τους μεγάλους όμως τι γίνεται; «Οι μεγάλοι είναι επίσης μια πρόκληση. Η παράσταση σε ένα ενήλικο κοινό έχει το βαθμό δυσκολίας της αλλά είναι εξίσου υπέροχο βίωμα». Οι μεγάλοι όμως θέλουν μαγικά; «Σαφώς πιο σπάνια μας προσκαλούν σε εκδηλώσεις ενηλίκων. Όμως έχει τύχει να ζητήσουν παράσταση ή κάποια δράση ακόμη και σε γάμο. Προσπαθείς να προσεγγίσεις το κοινό ανάλογα».

Μέσα από το Magic Castle, επιχειρείται η συλλογική κάλυψη της ψυχαγωγίας μικρών και μεγάλων μέσα από τη συνεργασία ανθρώπων που ασχολούνται με αυτό το μαγικό κόσμο της διασκέδασης. Φεύγοντας από εκεί, αφήνοντας πίσω το υπέροχο σκηνικό που έχει στηθεί στο χώρο επί της Οδού Καποδιστρίου 29, διαπιστώνει κανείς ότι η μαγεία είναι εκεί που αγκαλιάζει κανείς όσα κάνει με αγάπη!

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης