Σάββατο 02.12.2023 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Μαρίνα Καραμέτου – Στοφόρου: Να γίνει η πόλη μας αυτή που θέλει να ζει ο δημότης και περιμένει να δει ο επισκέπτης

ΤΟΠΙΚΑ04.10.2023 | 8:00 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Για την συμμετοχή της, για πρώτη φορά σε αυτοδιοικητικές εκλογές, με το ψηφοδέλτιο της «Επανεκκίνησης» του Νίκου Σακκά και τους στόχους για την επόμενη μέρα, μιλά σήμερα στην «ΕΡΕΥΝΑ» η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Καραμέτου – Στοφόρου.

Μια γυναίκα με ισχυρή προσωπικότητα, με έντονη κοινωνική και επαγγελματική δράση, με ενσυναίσθηση και διάθεση προσφοράς τονίζει χαρακτηριστικά πως «Με το που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου δήλωσα ξεκάθαρα πως συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια, συμμετέχω στα κοινά του Δήμου μας, με περίσσεια διάθεση προσφοράς προς τον τόπο και τους συμπολίτες μου. Δεν επιζητώ επαγγελματικό ή προσωπικό όφελος. Φιλοδοξώ, όμως, με την νομική μου κατάρτιση, την εμπειρία μου στη δημόσια διοίκηση ως νομικού συμβούλου του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, αλλά και ως ενεργή πολίτης, να συνδράμω, για να κάνουμε τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος να ζεις, να γίνει η πόλη μας  αυτή που θέλει να ζει ο δημότης και περιμένει να δει ο επισκέπτης».

 

Η συνέντευξη

Ερ.: Συμμετέχετε για πρώτη φορά σε δημοτικές εκλογές, σε μία εκλογική αναμέτρηση με πολλές ιδιαιτερότητες λόγω των πρόσφατων πλημμυρών. Θεωρείται πως υπήρχε η δυνατότητα προβολής, να ενημερώσετε για τις θέσεις σας, με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες;

Απ.: Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλία, θεωρώ πως η δυνατότητα προβολής των υποψηφίων δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Είτε κατέρχεσαι για πρώτη φορά ως υποψήφιος είτε όχι. Πρώτο μέλημα όλων μας θα πρέπει να είναι οι άνθρωποι που επλήγησαν, το πώς θα μπορέσουν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που υπάρχει και πιέζοντας ώστε να υπάρξει άμεση, ουσιαστική συνδρομή.

Είναι αξίωμά μου, όμως, πώς αν έχεις θέσεις, αν έχει κάτι να πεις, τότε μπορείς να το κοινωνήσεις στους συμπολίτες σου. Απλά, ειλικρινά, με σαφήνεια. Και θεωρώ πως σε αυτό το επίπεδο, έχω καταφέρει να έρθω σε επαφή με ένα μεγάλο κομμάτι συνδημοτών μας, τόσο στην πόλη όσο και στις δημοτικές κοινότητες .

 

Ερ.: Πως προέκυψε η συμπόρευση με το Νίκο Σακκά και την «Επανεκκίνηση»;

Απ.: Όταν ο Νίκος Σακκάς μου έκανε την πρόταση να συμμετέχω στο συνδυασμό της «Επανεκκίνησης» η απάντηση ήταν πολύ εύκολη. Γνωρίζει πως η εκτίμηση που του τρέφω είναι μεγάλη και έχω ξαναπεί πως στο πρόσωπό του βλέπω τον άνθρωπο που μπορεί να κρατήσει το τιμόνι του Δήμου και να σταθεί υπεύθυνα και ρεαλιστικά απέναντι στις απαιτήσεις των καιρών.

Είναι μία προσπάθεια που συμμερίζομαι απόλυτα και στην οποία ευελπιστώ με την υποψηφιότητά μου να συνεισφέρω τα μέγιστα, με την επαγγελματική μου εμπειρία και την διάθεση προσφοράς προς τον συμπολίτη που με διακρίνει ως άνθρωπο.

 

Ερ.: Ποιοι πιστεύετε πως πρέπει να είναι ο στόχοι της νέας δημοτικής αρχής;

Καταρχάς η πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις για να μπορέσουν οι πληγέντες πολίτες, επιχειρήσεις, άνθρωποι της παραγωγής, να λάβουν όλα όσα δικαιούνται. Με δικαιοσύνη, με γρήγορες διαδικασίες, χωρίς κωλυσιεργίες και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Πιστεύω πως αν όλοι οι φορείς ενωθούν προς αυτή την κατεύθυνση θα έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Την ίδια στιγμή θα πρέπει να γίνει επανασχεδιασμός της αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης και των χωριών, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα νέα δεδομένα που έφερε κλιματική αλλαγή, ώστε να μην βρεθούμε ξανά μπροστά σε ανάλογες καταστάσεις και να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας που έχει ανάγκη η κοινωνία. Μόνο με τη δημιουργία φραγμάτων και αρδευτικών καναλιών, θα ανταποκριθούμε στις νέες κλιματικές συνθήκες, ώστε και στις περιόδους μεγάλης ξηρασίας αλλά και στις πλημμύρες να θωρακιστούμε.

Παράλληλα, στη νέα αυτή δημοτική περίοδο οφείλουμε να επιταχύνουμε τα μεγάλα έργα που έχουν ξεκινήσει στην πόλη. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν, υπήρξαν καθυστερήσεις που ταλαιπώρησαν και ταλαιπωρούν τους πολίτες και οφείλουμε σε αυτό τον τομέα να βελτιωθούμε. Το κομμάτι αυτό αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες του Δημάρχου Τρικκαίων και πιστεύω πως έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να υπάρξει επιτάχυνσητων εργασιών.

Ο στόχος μας είναι ένας Δήμος που θα απαντά στις προκλήσεις με προτάσεις και έργα. Ένας Δήμος σύγχρονος, πρωτοπόρος στις νέες τεχνολογίες, με έμφαση στην καθημερινότητα, στην ανάπτυξη, τον πολιτισμό. Ένας Δήμος που θα δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη στους Δημότες του, όπως σταθερά κάνει η παρούσα δημοτική αρχή, με συγκεκριμένες μετρήσιμες δράσεις.

 

Ερ.: Αντιλαμβάνομαι πως θεωρείται κρίσιμο στο κομμάτι της καθημερινότητας και της αξιοποίησης τεχνολογίας;

Απ.: Μα ένας θεσμός που βρίσκεται τόσο κοντά στον πολίτη, δεν μπορεί παρά να είναι αυτός που ακουμπά άμεσα στις ανάγκες του. Αυτός που αφουγκράζεται την φωνή της κοινωνίας, που μπορεί να καταγράψει τα προβλήματα και να βρει λύσεις. Το πόσο δυνατή θα είναι αυτή η συμπόρευση Δήμου και πολιτών για να δημιουργήσουμε την πόλη που θέλουμε αποτελεί και μία θετική πρόκληση για εμάς.

Όσο για τις νέες τεχνολογίες, ο Δήμος Τρικκαίων έχει καταφέρει να τρέξει μπροστά και να την συνδέσει με την καθημερινότητα του πολίτη. Και το στοίχημα της επόμενης μέρας είναι αυτό ακριβώς. Η ενίσχυση της σύνδεσης τεχνολογίας – καθημερινότητας, με ακόμη πιο ουσιαστικό όφελος για τους δημότες.

 

Ερ.: Επί σειρά ετών στην μάχιμη δικηγορία, με έντονη κοινωνική και επαγγελματική δράση, θεωρείται πως μπορείτε να συμβάλλετε στο σχεδιασμό του συνδυασμού και του Ν. Σακκά για την επόμενη μέρα του Δήμου Τρικκκαίων;

Απ.: Με το που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου δήλωσα ξεκάθαρα πως συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια, συμμετέχω στα κοινά του Δήμου μας, με περίσσεια διάθεση προσφοράς προς τον τόπο και τους συμπολίτες μου. Δεν επιζητώ επαγγελματικό ή προσωπικό όφελος. Φιλοδοξώ, όμως, με την νομική μου κατάρτιση, την εμπειρία μου στη δημόσια διοίκηση ως νομικού συμβούλου του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, αλλά και ως ενεργή πολίτης, να συνδράμω, για να κάνουμε τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος να ζεις να γίνει η πόλη μας αυτή που θέλει να ζει ο δημότης και περιμένει να δει ο επισκέπτης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης