Κυριακή 25.02.2024 | Εορτάζουν: Ρήγας, Ρηγίνος, Ρήγος, Ρηγίνη, Ρηγίνα, Ρεγίνα, Ρεγγίνα, Ρήγισσα, Ρηγούλα, Ρηγίλη, Ρήγω, Ταράσιος, Ταράσης, Ταρσή, Ταρσώ, Ταρασία, Ταρσίτσα, Λωξάνδρα, Λωξάντρα Ρωξάνη, Ρωξάνα, Ορθοδόξης, Δόξης, Δοξάκης, Ορθοδοξία, Δόξα, Ορθούλα, Άξιος, Άξια

Μαρίνα Κοντοτόλη: Να αποκατασταθεί άμεσα η γέφυρα του Κλοκοτού Φαρκαδόνας

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ08.02.2024 | 5:57 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, το αίτημα του Προέδρου της Κοινότητας Κλοκοτού του Δήμου Φαρκαδόνας να αποκατασταθεί η γέφυρα του ποταμού Νεοχωρίτη που έχει καταστραφεί ολοσχερώς από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023.

Αναφορά προς  προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κατατέθηκε από τη Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνα Κοντοτόλη, ζητώντας να απαντήσουν στη Βουλή, πότε πρόκειται να επισκευαστεί η γέφυρα του Κλοκοτού, ενώ έχουν περάσει πέντε μήνες από τις φονικές πλημμύρες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο  Πρόεδρος της Κοινότητας Κλοκοτού, η γέφυρα του ποταμού Νεοχωρίτη είναι κομβικής σημασίας για τους αγρότες της περιοχής, αφού είναι η μοναδική που συνδέει το χωριό Κλοκοτός με τις καλλιεργούμενες εκτάσεις που ανέρχονται στα 4.000 στρέμματα.

Πρόκειται, με άλλα λόγια, για μία από τις βασικές υποδομές που χρήζουν αποκατάστασης, δεδομένου ότι για να φτάσουν σήμερα στα χωράφια τους αναγκάζονται να διανύσουν με τα αγροτικά τους μηχανήματα μία απόσταση 5-10 χιλιομέτρων από το γειτονικό χωριό Γεωργανάδες.

Η κατάσταση αυτή, εκτός ότι ταλαιπωρεί αγρότες και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, κοστίζει ακριβά και σε καύσιμα, σε μια περίοδο που το καλλιεργητικό κόστος είναι στα ύψη. Γι΄ αυτό και απαιτείται η άμεση ανακατασκευή της γέφυρας, πριν ξεκινήσει η νέα καλλιεργητική περίοδος.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης