Κυριακή 25.02.2024 | Εορτάζουν: Ρήγας, Ρηγίνος, Ρήγος, Ρηγίνη, Ρηγίνα, Ρεγίνα, Ρεγγίνα, Ρήγισσα, Ρηγούλα, Ρηγίλη, Ρήγω, Ταράσιος, Ταράσης, Ταρσή, Ταρσώ, Ταρασία, Ταρσίτσα, Λωξάνδρα, Λωξάντρα Ρωξάνη, Ρωξάνα, Ορθοδόξης, Δόξης, Δοξάκης, Ορθοδοξία, Δόξα, Ορθούλα, Άξιος, Άξια

Μαρινάκης: «Δεν αυξάνεται κανένας φορολογικός συντελεστής»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ27.11.2023 | 4:40 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, με αφορμή κριτική του για την αλλαγή στον τρόπο φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών που δρομολογεί η κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερωτήσεις στο briefing των πολιτικών συντακτών.

«Ο κ. Κασσελάκης και μία σειρά από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούν να καταλάβουν τη διαφορά ανάμεσα στα φορολογικά έσοδα και τους φορολογικούς συντελεστές, δεν αυξάνεται κανένας φορολογικός συντελεστής, ούτε και έχει αυξηθεί από το 2019 και μετά.

Αντιθέτως στον προϋπολογισμό υπάρχει μία σειρά από μειώσεις φόρων, που μονιμοποιούνται, όπως αυτοί στις μεταφορές, στα γυμναστήρια και τις σχολές χορού μεταξύ άλλων. Πρόκειται για ένα αυθαίρετο συμπέρασμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουν αυξηθεί ούτε οι άμεσοι, ούτε οι έμμεσοι φόροι» σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε άστοχες τις δηλώσεις του Υφυπουργού Εργασίας, Πάνου Τσακλόγλου για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Το συνειδητοποίησε και ο ίδιος και ζήτησε συγγνώμη. Ο κ. Τσακλόγλου έχει δώσει διαπιστευτήρια σοβαρότητας στην πολιτική του διαδρομή, ξεκαθάρισε ότι δεν υποτιμά καμία επαγγελματική κατηγορία και προχωράμε παρακάτω».

Σε ερωτήσεις για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός έχει απαντήσει με σαφήνεια για την ισότητα στο γάμο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, δηλώνοντας ότι αυτό θα γίνει πράξη εντός της δεύτερης 4ετίας.»

Συνέχισε λέγοντας ότι «Το πώς και πότε θα γίνει αυτό θα ανακοινωθεί. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα και η κυβέρνηση σκοπεύει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης