Παρασκευή 02.12.2022 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Μας πήρανε χαμπάρι

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ11.11.2022 | 4:43 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Παρέμβαση για το θέμα των υποκλοπών κάνει ο πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων Χρήστος Σιμορέλης. Σε αυτή σημειώνει:

«Φαίνεται ότι μας πήραν όλοι χαμπάρι. Για του λόγου το αληθές,  για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών και παρακολουθήσεων, ο πολιτικός συντάκτης – για ευρωπαϊκά θέματα –  σε άρθρο του στους Financial Times, Τόνι Μπάρμπερ  τόνισε: «Όσο περισσότερο καθυστερεί η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις τόσο περισσότερο φαίνεται ότι έχει κάτι να κρύψει». Ο έμπειρος ανταποκριτής, στο άρθρο του, ξετυλίγει το κουβάρι της οικογενειακής παράδοσης παρακολουθήσεων της οικογένειας Μητσοτάκη και επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι  «δεν είναι όλα ρόδινα στην πολιτική και στη διακυβέρνηση της Ελλάδας μετά την κρίση».

Αυτό που έχω να πω είναι ότι σε οποιαδήποτε Δημοκρατική χώρα συνέβαινε το σκάνδαλο των μυστικών παρακολουθήσεων, δεν θα είχε μείνει Πρωθυπουργός στη θέση του. Η Δημοκρατία χρειάζεται κάποιους κανόνες για να λειτουργήσει. Όταν λοιπόν τα όρια των δημοκρατικών θεσμών παραβιάζονται με νομικές τροποποιήσεις και πρακτικές παραπλανητικής προπαγάνδας, θέτονται τεράστια ζητήματα: τόσο στην προστασία του κράτους δικαίου, όσο και σ΄ αυτή καθαυτή την αξία της δημοκρατίας στην χώρα».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης