Σάββατο 25.05.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Μαθαίνοντας τις πρώτες βοήθειες στο ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ»

ΤΟΠΙΚΑ21.04.2024 | 9:05 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία για τα μικρά παιδιά υλοποιήθηκε στο ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ» του Δήμου Τρικκαίων. Επρόκειτο για την πραγματοποίηση δράσης ενημέρωσης με θέμα «Πρώτες Βοήθειες σε Επείγουσες Καταστάσεις» από την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας (Τομέας Τρικάλων). Οι εκπαιδευτές κ. Νίκος Βράντζας και Βασίλης Ρακοβίτης ενθουσίασαν τα μικρά παιδιά, όντες ουσιαστικοί, καθώς με αμεσότητα, χιούμορ και εμπειρία τα ενημέρωσαν για

  • Αντιμετώπιση ρινορραγίας, εγκαύματος ,δαγκώματος ζώων/εντόμων, αλλεργικού σοκ, επιληπτικής κρίσης
  • Πλάγια θέση ασφάλειας
  • Πνιγμονή από ξένο σώμα
  • Χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή
  • Αντιμετώπιση τραυματισμών και παροχή φροντίδας

Οι εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ μέσα από βιωματικές δράσεις ενίσχυσαν τα αισθήματα ευαισθητοποίησης και αυτοπεποίθησης των παιδιών βάζοντάς τα ένα προς ένα να φέρουν εις πέρας υποθετικά σενάρια τραυματισμών. Βασικός στόχος της διαδραστικής δραστηριότητας ήταν να καταλάβουν τα παιδιά ότι μπορούν να σώσουν μία ζωή χωρίς να είναι υπεράνθρωποι!

Μάλιστα οι εθελοντές εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ με παιγνιώδη τρόπο έδωσαν στα παιδιά του ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ πρακτικές συμβουλές για να διατηρούν την ψυχραιμία τους και να δρουν άμεσα, κάτι που είναι σημαντική δεξιότητα ζωής.

Πριν ανανεώσουν το ραντεβού τους για ένα ακόμη σεμινάριο πρώτων βοηθειών με τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ τόνισαν ότι «Η πρόληψη προέχει ,αλλά η γνώση σώζει ζωές!».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης