Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

«Μαθαίνω μέσα από την κίνηση» στο 3ο Summer School του ΤΕΦΑΑ

ΤΟΠΙΚΑ09.06.2018 | 7:18 πμ

Γράφει ο/η

Αποστόλης Ζώης

Γράφει ο/η Αποστόλης Ζώης

Συνεχίζονται οι εγγραφές αλλά και οι προετοιμασίες για το 3o Summer School του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Μαθαίνω μέσα από την κίνηση». Το  3o Summer School θα πραγματοποιηθεί από τις25 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου 2018(10 ημέρες) στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα.

 

Μεγάλη έμφαση

 

Οι επιστήμονες που το διοργανώνουν, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση,  δίνουν μεγάλη έμφαση στο εκπαιδευτικό πρόγραμμακαι τις σχεδιαζόμενες δράσεις του (τοξοβολία, κρίκετ, μπάντμιντον, τέννις, πάλη, baseball, μουσικοκινητικά προγράμματα,παιδαγωγικά παιχνίδια, φτιάχνω υγιεινό σνακ κ.α.).Επιπρόσθετα, τη φετινή χρονιά τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και σε νέες δραστηριότητες όπως: Θεατρικό παιχνίδι, FitforKids, Take 10 inEnglish, τροποποιημένα παιδαγωγικάπαιχνίδιακ.α.

 

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται για μια ακόμη χρονιά στις μετρήσεις – αξιολογήσεις που θα πραγματοποιηθούν.Έχουν επιλεγεί δοκιμασίες – τεστ κατάλληλα για όλες τις ηλικίες των συμμετεχόντων και μέσα από αυτές θα αξιολογηθούν διάφοροι δείκτες υγείας(ορθοσωμία, δείκτες παχυσαρκίας, βασικός μεταβολισμός κ.α.), φυσικής κατάστασης (δύναμη, κινητικότητα, ταχύτητα, ευκινησία κ.α.) καιδιατροφικές συνήθειες(προσήλωση στο πρότυπο μεσογειακής διατροφής).

 

Τα αποτελέσματα, μετά από κατάλληλη επιστημονική επεξεργασία (στατιστικές αναλύσεις, συγκρίσεις με δείκτες και πίνακες αναφοράς κ.α.), όπως αναφέρει ο Επιστημονικά Υπεύθυνος  Δρ. Βασίλειος Γεροδήμος, Καθηγητής ΠροπονητικήςΤΕΦΑΑ-ΠΘ, θα δοθούν στους γονείς με χρήσιμες συμβουλές άσκησης, διατροφής και υγείας που μπορούν να ακολουθήσουν τα παιδιά τους. Επιπρόσθετα, τη φετινή χρονιά θα δοθούν και πολλές οδηγίες σχετικά με την εργονομία στην καθημερινότητα (συμβουλές για σωστή στάση σώματος κατά το διάβασμα, τον ύπνο, τη χρήση tabletκ.α.).

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα www.healthykids.gr/summerschool

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης