Κυριακή 14.04.2024 | Εορτάζουν: Αρίσταρχος, Θωμαΐς, Θωμαΐδα, Θωμαή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Μαθηματικά παιχνίδια στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιομονάστηρου.

ΤΟΠΙΚΑ29.03.2024 | 9:06 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Τετάρτη 27-3-24 ο μαθηματικός  Βαγενάς Κων/νος επισκέφτηκε το σχολείο μας στα πλαίσια του  μαθήματος των μαθηματικών της Στ΄ τάξης , μετά από συνεννόηση με την διευθύντρια Σιώτα Βασιλική και τον δάσκαλο της Στ΄ τάξης Λάμπρο Χάμο.

Σκοπός της επίσκεψης  ήταν να κατανοήσουν οι μαθητές τον σταθερό αριθμό π, τη σχέση του μήκους κύκλου και της διαμέτρου του με διάφορες δράσεις που έγιναν στην αυλή του σχολείου. Στη συνέχεια  στην αίθουσα μίλησαν για  την σημαντικότητα της σταθεράς π, μνημονικούς κανόνες για την απομνημόνευση τουλάχιστον των πρώτων λίγων δεκαδικών ψηφίων, το πρόβλημα της βελόνας του Buffon. Επίσης  τα παιδιά έκαναν παιχνίδια με τα τετράγωνα και έφτιαξαν «μαγικά» τετράγωνα. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Βαγενά Κων/νο για την ενδιαφέρουσα παρουσίαση!!

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης