Σάββατο 21.05.2022 | Εορτάζουν: Κωνσταντίνος, Κώστας, Κωστής, Κωσταντίνος, Κωστάκης, Κωνσταντίνα, Κωνσταντία, Κωσταντίνα, Κωστούλα, Ντίνα, Νάντια, Ελένη, Έλενα, Ελεάννα, Ελεάνα, Λένα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεονόρα, Ελεονώρα, Νόρα, Μαριλένα, Ελενάκι, Νίτσα

Μαθητές εκπροσωπούν τον Δήμο Τρικκαίων στο Στρασβούργο

ΤΟΠΙΚΑ29.10.2018 | 4:13 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Δύο μαθητές θα εκπροσωπήσουν τον Δήμο Τρικκαίων στο Φόρουμ Νεολαίας του Δικτύου των Πόλεων του Στρασβούργου. Πρόκειται για εκπροσώπηση που αφορά σε συζήτηση και συγκεκριμενοποίηση πρωτοβουλιών που σχετίζονται με την «αλληλεγγύη» και τους «ενεργούς πολίτες» σε κάθε χώρα. Αυτά ακριβώς τα θέματα ήταν και τα ζητούμενα σε ανάπτυξη – παρουσίαση ιδεών, σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία επιλογής που υλοποίησε ο Δήμος Τρικκαίων. Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018, μετά από πρόσκληση που προηγήθηκε στα Λύκεια του Δήμου Τρικκαίων, 8 ομάδες από δυάδες μαθητών/τριών παρουσίασαν στην αγγλική γλώσσα και σε power point τις σκέψεις – ιδέες προτάσεις τους. Οι μαθητές και οι μαθήτριες πρωτοτύπησαν με την προεργασία τους, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής, τον  Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου. Ο οποίο ενθάρρυνε τους μαθητές και τις σχολικές κοινότητες, να μετέχουν σε διαδικασίες που προβάλλουν την πόλη και το έργο τους. Αναφέρθηκε, επίσης, στις δράσεις που έχει ήδη υλοποιήσει ο Δήμος, με ορισμένες εξ αυτών να συμπεριλαμβάνονται στις εργασίες των μαθητών.

Η κ. Β. Κάκλα, ως προϊσταμένη της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, αναφέρθηκε στο εξαιρετικό επίπεδο των μαθητών, ενώ τα συγχαρητήριά του απένειμε και το τρίτο μέλος της Επιτροπής, ο Διευθυντής Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων, κ. Στεφ.  Νταλάσης. Οι τρεις τους επέλεξαν με αναλυτική βαθμολόγηση την καλύτερη εργασία, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα εξής κριτήρια αξιολόγησης:
– Παρουσίαση του θέματος
– Κατανόηση θέματος
– Διατύπωση προτάσεων
-Επικοινωνιακή ικανότητα.

Οι επιλεγέντες μαθητές από το 1ο ΓΕΛ Τρικάλων, κ. Ανδρέας Καραΐσκος και Γιάννης Μαραγκός θα μεταβούν στο Στρασβούργο, εκπροσωπώντας τα Τρίκαλα και τη χώρα μας στο συγκεκριμένο Φόρουμ, καθώς ο Δήμος είναι μέλος του Δικτύου Πόλεων του Στρασβούργο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης