Σάββατο 28.05.2022 | Εορτάζουν: Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

Μαθητές έπαιξαν μπάσκετ με τα ρομπότ

ΤΟΠΙΚΑ29.05.2018 | 11:55 μμ

Γράφει ο/η

Αποστόλης Ζώης

Γράφει ο/η Αποστόλης Ζώης

Στο 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων, 12 μαθητές χωρισμένοι σε 2 ομάδες έπαιξαν μπάσκετ με τα ρομπότ που κατασκεύασαν στο πλαίσιο του εργαστηρίου Πληροφορικής! Συγκεκριμένα, μαθητές και οι μαθήτριες της τρίτης τάξης του 1ου Γυμνασίου χωρισμένοι σε δύο ομάδες, παρουσίασαν σε συμμαθητές και συμμαθήτριες χθες Τρίτη 29 Μαΐου 2018, δύο ρομπότ, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Πληροφορικής κ. Παπαδούλη. Αυτά τα ρομπότ ονομάζονταν Antetokoumpot (από τον δικό μας Γιάννη Αντετοκούμπο των Μιλγουόκι Μπακς του NBA) και Kyrobot (από τον Kyrie Irving – Κάιρι Ιρβινγκ των Μπόστον Σέλτικς).

Τα ρομπότ, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή,  είχαν προγραμματιστεί από τους συμμετέχοντες στο εργαστήρι, να εκτελούν σουτ (δίποντα και τρίποντα) με βάση προκαθορισμένες θέσεις εκκίνησης και παύσης. Στόχος, φυσικά, η νίκη και, υπό τους ήχους του κλασικού Final Countdown του μπιστικού έπους του 1987, ο αγώνας πήρε διαστάσεις!
Η δράση

Πρόκειται για μια δια δράση που αφορά και σχετίζεται με την παροχή εργαλείων στους τρικαλινούς μαθητές και μαθήτριες, για να μπορέσουν να ενσωματώσουν στοιχεία της υπολογιστικής σκέψης. Αυτή η πρωτοβουλία, ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου, προήλθε από έσοδα της μεγάλης διοργάνωσης του Μύλου των Ξωτικών και ουσιαστικά επιστρέφονται χρήματα στους νεολαίους του Δήμου Τρικκαίων. Ο Δήμαρχος βράβευσε και τη νικήτρια ομάδα (τους Antetokoumpot), ενώ η διευθύντρια κ. Δήμητρα Αδάμου τόνισε τη σημασία της παρουσίασης των δράσεων του Σχολείου. Διότι η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνολικής παρουσίασης των προγραμμάτων που υλοποίησαν τη σχολική χρονιά 2017-18 οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου.
Μάλιστα η γιορτή περιλάμβανε και βραβεύσεις μαθητών/τριων που κέρδισαν βραβεία σε αθλητικές ή άλλες διοργανώσεις, αλλά και μπουφέ στους μαθητές/τριες και αποχαιρετιστήρια δώρα στους απόφοιτους, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης