Πέμπτη 19.05.2022 | Εορτάζουν: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία, Θεόκτιστος, Μένανδρος,Βηθεσδά

Μαθητική κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης

ΤΟΠΙΚΑ29.10.2018 | 6:24 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Κάτω τα χέρια από τους μαθητές που αγωνίζονται και διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή.» αποτέλεσε το κυρίαρχο σύνθημα στην μαθητική κινητοποίηση που διοργανώθηκε το πρωί στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων.

Η εκδήλωση εντασσόταν στις πανελλαδικές δράσεις που αναπτύσσουν οι μαθητές στο πλαίσιο των ευρύτερων αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο στην Παιδεία.

Η συγκέντρωση των μαθητών έγινε στο κέντρο της πόλης ενώ ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατεύθυνση τα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ήδη από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι μαθητές στα σχολεία των Τρικάλων βάζουν στο επίκεντρο τα σοβαρά προβλήματα που διαχρονικά αντιμετωπίζουν, συζητούν γι’ αυτά συλλογικά, οργανώνουν τον αγώνα τους με κινητοποιήσεις, διεκδικώντας ένα σχολείο που θα έχει σύγχρονες υποδομές, θα έχει εκπαιδευτικούς, θα καλύπτει ολόπλευρα τις μορφωτικές τους ανάγκες και δεν θα είναι ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο.

Σε ανακοίνωση τους τόνιζαν ότι σήμερα, υπάρχουν οι δυνατότητες για να ζήσουν καλύτερα, για να έχουν ένα σχολείο που θα καλύπτει τις ανάγκες τους στη μόρφωση. Υπάρχουν χιλιάδες καθηγητές άνεργοι για να καλύψουν τα κενά, υπάρχουν χιλιάδες τεχνίτες άνεργοι για να φτιάξουν ασφαλείς υποδομές για τα σχολεία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης