Δευτέρα 16.05.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Μαθητικός διαγωνισμός με θέμα «Η Ζωή χωρίς Κάπνισμα»

ΤΟΠΙΚΑ12.10.2018 | 2:04 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Δεν είναι και λίγες οι στιγμές που περπατώντας στο δρόμο και στρέφοντας το βλέμμα μας σε προαύλιους χώρους σχολείων και εκτός αυτών παρατηρούμε μαθητές γυμνασίων και λυκείων να καπνίζουν. Δεν είναι λίγες οι στιγμές που σε βραδινές εξόδους βλέπουμε εφήβους να κρατούν στα χέρια τους ένα πακέτο τσιγάρων, καπνίζοντας σε κάποιες των περιπτώσεων μανιωδώς.

Το φαινόμενο αυτό επεκτείνεται χρόνο με το χρόνο, δυστυχώς γονείς και εκπαιδευτικοί πάρα τις προσπάθειες να κρατήσουν τα παιδιά μακριά από το τσιγάρο δεν το καταφέρνουν. Ωστόσο η προσπάθεια όλων συνεχίζεται με στόχο να απομακρύνουν τα παιδιά από τα τσιγάρα και το κάπνισμα, μιας βλαβερής συνήθειας για τη ζωή μικρών και μεγάλων ηλικιών.

Πανελλήνιος διαγωνισμός με θέμα «Η Ζωή χωρίς Κάπνισμα» για τους μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου, της Α’ τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και των Ειδικών Σχολείων, διοργανώνεται στα Τρίκαλα. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 9ου Πανελληνίου Μαθητικού Συνεδρίου με τίτλο «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα», το οποίο αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Τρικκαίων, του Ερευνητικού Κέντρου «Μπεχράκης» και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων. Εκ μέρους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τον συντονισμό έχει αναλάβει το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων. Το συνέδριο θα διεξαχθεί την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων.

Οι μαθητές καλούνται, κατά μόνας ή ομαδικά, να γράψουν ένα κείμενο με θέμα «Η Ζωή χωρίς Κάπνισμα», το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 500 λέξεις και μπορεί να έχει τη μορφή ποιήματος, αφηγήματος, άρθρου ή επιστολής. Το έργο πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@researchlab.gr, μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2018. Για αναλυτικές οδηγίες, σχετικά με τη διαδικασία και τον τρόπο υποβολής, οι μαθητές θα πρέπει να απευθυνθούν στα σχολεία τους.

Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από την κριτική επιτροπή του συνεδρίου και η απονομή των βραβείων θα γίνει την ημέρα διεξαγωγής του συνεδρίου. Προβλέπεται ένα βραβείο κι ένας έπαινος, αντίστοιχα, για κάθε τάξη του Γυμνασίου, της Α’ Λυκείου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ και για το Ειδικό Σχολείο. Το 1ο βραβείο περιλαμβάνει ένα ψηφιακό μέσο αποθήκευσης δεδομένων (USB stick) και επιταγή αξίας 100 ευρώ.

Είναι σημαντικό να υπάρχει μια ισχυρή εκπροσώπηση από τα σχολεία της περιοχής, ιδιαίτερα φέτος που η διοργάνωση γίνεται στο νομό μας. Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς θα ήταν καλό να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των παιδιών σε αυτή τη δράση, που έχει στόχο τη δημιουργία θετικών στάσεων ζωής για τους μαθητές απέναντι στη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης