Σάββατο 25.06.2022 | Εορτάζουν: Λίβιος, Λίβας, Λιβύη, Έρως, Έρωτας, Φεβρωνία, Φευρωνία, Φεύρω, Φέβρω, Φέβρα, Φεύρα, Φεβρούλα, Φευρούλα, Φευρωνίτσα, Φεβρωνίτσα

Μαθήτριες του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων στο CodeAthon

ΤΟΠΙΚΑ23.10.2019 | 4:14 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το CodeAthon είναι μια εκπαιδευτική και ψυχαγωγική δράση μη διαγωνιστικού χαρακτήρα και απευθύνεται σε μαθητές/τριες 8-16 ετών Σκοπός του CodeAthon είναι να παροτρύνει τους μαθητές να συνεργαστούν για να αποκτήσουν μία δημιουργική στάση απέναντι στον προγραμματισμό, αναπτύσσοντας παράλληλα τις προγραμματιστικές τους δεξιότητες. Το CodeAthon πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18/10/2019, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού – Europe Code Week 2019, στο Μουσείο Τσιτσάνη με συμμετοχή σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων.

Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων εκπροσωπήθηκε από τις μαθήτριες: Καλτσά Δήμητρα, Κατσίκα Βασιλεία, Κοντοκλώτση Γιολάντα και Μπαμπανάτσα Ματίνα. Οι μαθήτριες που συμμετείχαν καθοδηγούμενες από τις εκπαιδευτικούς του 5ου Γυμνασίου κ. Βακουφτσή και κ. Σμιξιώτη κλήθηκαν να:

– Να μελετήσουν ένα προγραμματιστικό πρόβλημα σε Scratch (προγραμματιστικό περιβάλλον σε ανάπτυξη του Πανεπιστημίου MIT)

– Να αναζητήσουν τρόπους και λύσεις για να βελτιώσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα και

– Να παρουσιάσουν τις λύσεις τους

Νικητές από τη συμμετοχή στο codeAthon ανακηρύχθηκαν η μάθηση και το παιχνίδι αφού οι μαθητές/τριες ήρθαν σε επαφή με τον προγραμματισμό παίζοντας. Τους συμμετέχοντες μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς συνεχάρη ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Άκης Αναστασίου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης