Τρίτη 05.12.2023 | Εορτάζουν: Διογένης, Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαββούλα, Σαβούλα, Σαβούλη

Μαζική συγκέντρωση στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ08.03.2023 | 6:42 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε ένα μεγάλο «ποτάμι» οργής για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, μετατράπηκαν το πρωί της Τετάρτης οι δρόμοι των Τρικάλων.

Εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι κ.α., ένωσαν τις φωνές τους σε ένα δυναμικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της απεργιακής συγκέντρωσης. Ένα συλλαλητήριο πρωτοφανή σε όγκο και παλμό. Χιλιάδες Τρικαλινοί,  συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα των τοπικών συνδικαλιστικών φορέων ένωσαν τις φωνές τους στέλνοντας ένα πολύ ηχηρό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν συγκάλυψη ποινικών και πολιτικών ευθυνών, οι οποίες θα πρέπει να αποδοθούν προς κάθε κατεύθυνση. Παράλληλα διαδήλωσαν την απαίτησή τους για την άμεση  λήψη μέτρων και την υλοποίηση όλων των αναγκαίων επενδύσεων σε υποδομές  που θα αποτρέψουν ανάλογες τραγωδίες στο μέλλον.

Η πλειονότητα των σχολείων των Τρικάλων δεν έκανε μάθημα με τους μαθητές να βγαίνουν στους δρόμους με πανό και πλακάτ και διαμαρτύρονται για την τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων και νωρίς το μεσημέρι ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους μαθητές των Τρικάλων να είναι στην κορυφή της πορείας με ένα χαρακτηριστικό πανό που έγραφε: «Θα σε πάρω μόλις φτάσω».

Κατά την συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν μαθητές, φοιτητές και φορείς, εκφράζοντας την καθολική απαίτηση της κοινωνίας να χυθεί άπλετο φως στην τραγωδία των Τεμπών που βύθισε στο πένθος το νομό Τρικάλων, τη Θεσσαλία αλλά και όλη τη χώρα η οποία θρηνεί τους νεκρούς της, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους για όσα έγιναν ή δεν έγιναν το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, αλλά και να διερευνηθούν σε βάθος όλα όσα έγιναν ή δεν έγιναν διαχρονικά  τα προηγούμενα χρόνια από τους κυβερνώντες και συνετέλεσαν στην τραγωδία.

Οι συγκεντρωμένοι με πορεία λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι πορεύτηκαν με πανό και συνθήματα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό των Τρικάλων, πραγματοποιώντας ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων, αφήνοντας ταυτόχρονα λουλούδια στις ράγες.

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης