Δευτέρα 03.10.2022 | Εορτάζουν: Διονύσιος, Διονύσης, Νιόνιος, Νύσης, Ντένης, Διονυσία, Διονυσούλα, Νύσα, Σίσσυ, Ντενίζ

Με δράσεις αποχαιρετά το 2019 και υποδέχεται το νέο έτος το ΚΚΕ

ΤΟΠΙΚΑ24.12.2019 | 11:13 πμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Ασίγαστη είναι η δράση του ΚΚΕ στα Τρίκαλα μιας και ακόμη και μέσα στις γιορτές έχει προγραμματίσει ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και δράσεις. Η δραστηριότητα αναμένεται να κορυφωθεί στις 12 Ιανουαρίου του 2020 με την έλευση της κας Αλέκας Παπαρήγα στα Τρίκαλα. Η κα Παπαρήγα θα μιλήσει στην Κεντρική Πολιτική-Πολιτιστική Εκδήλωση που οργανώνει η ΤΕ Τρικάλων την Κυριακή 12 Γενάρη , στις 12:30μμ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα ακολουθήσει  γλέντι-συνεστίαση  με δημοτική και λαϊκή ορχήστρα.

Μέχρι τότε βέβαια, βήμα βήμα το ΚΚΕ οργανώνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες πολιτιστικές παρεμβάσεις. Όπως σημειώνεται και από μέλη της τοπικής οργάνωσης, κλιμακώνεται η δράση με διάφορες πρωτοβουλίες, όπως εκθέσεις βιβλίου, βιβλιοπαρουσιάσεις και άλλες εκδηλώσεις. Ταυτόχρονα γίνονται περιοδείες και δραστηριότητες του Κόμματος με διανομή φυλλαδίων με τις θέσεις  για το ασφαλιστικό , το προσφυγικό , καθώς και τους λόγους που συντελείται η παρούσα οικονομική εξόρμηση.

Βέβαια, προηγείται η Πολιτιστική – Πολιτική εκδήλωση διοργανώνoυν οι ΚΟΒ Φαρκαδόνας του ΚΚΕ, το Σάββατο 28 Δεκέμβρη στις 8.30 μμ, στην Ταβέρνα «Νικατσιός», στην είσοδο του Ζάρκου. Θα γίνει ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με την ερασιτεχνική ορχήστρα του ΚΚΕ.

 

Διήμερη γιορτή βιβλίου

Ιδιαίτερα σημαντική και η διήμερη γιορτή βιβλίου που διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Τρικάλων του ΚΚΕ, προάγοντας το καλό βιβλίο, που την περίοδο των γιορτών είναι απαραίτητο για την προσωπική μόρφωση και καλλιέργεια, αλλά και για χαλάρωση, ενώ αποτελεί επίσης και το καλύτερο δώρο για αγαπημένα πρόσωπα. Η έκθεση θα λειτουργήσει την Παρασκευή 27 Δεκέμβρη και ώρες 18:00-21:30 και το Σάββατο 28 Δεκέμβρη και ώρες 12:00-18:00 στον γνώριμο χώρο της «Σουίτα» art-cafe (Στρατηγού Σαράφη 18). Η γιορτή βιβλίου θα περιλαμβάνει έκθεση δεκάδων τίτλων λογοτεχνικού, ιστορικού, πολιτικού περιεχομένου, καθώς και όλες τις νέες εκδόσεις αφιερωμένες στα 200 χρόνια από τη γέννηση του Καρλ Μαρξ, αλλά και στη μαχητική πείρα των μπολσεβίκων, ενώ ιδιαίτερη θέση στην έκθεση έχει το Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ της περιόδου 1918-1949.

Στο πλαίσιο της γιορτής βιβλίου την Παρασκευή 27 Δεκέμβρη στις 7:00 μ.μ. θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Από τη μαχητική πείρα των Μπολσεβίκων» από τη Γεωργία Καπέτη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Η συγκεκριμένη έκδοση έγινε με αφορμή τα 100 χρόνια από τη νικηφόρα επανάσταση του 1917 στη Ρωσία και προσφέρεται για την αξιοποίηση των πλούσιων συμπερασμάτων της περιόδου και στο σήμερα.

 

Και αγωνιστικά κάλαντα!

Δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει βέβαια και τα «αγωνιστικά κάλαντα» από την οργάνωση της ΚΝΕ όπου τα μέλη της εξορμούν σε συνοικίες , χωριά και χώρους δουλειάς ψέλνοντας  τα αγωνιστικά κάλαντα για τα Χριστούγεννα του 2019! Με ευρηματικούς στίχους ανάλογους με το πολιτικό υπόβαθρο της ΚΝΕ. Για να έχουμε μια εικόνα παρατίθεται ένα μικρό απόσπασμα «Χρόνια πολλά αγωνιστικά / να φέρουμε μπορούμε/με σωματεία ταξικά/ δεν θα τους φοβηθούμε».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης