Κυριακή 16.06.2024 | Εορτάζουν: Μνημόνιος, Τύχων, Τίχων

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες για την ανάπλαση στην Όθωνος

ΤΟΠΙΚΑ24.05.2024 | 9:02 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η ανάπλαση κατά μήκος του Ληθαίου, στο κέντρο των Τρικάλων, δημιουργώντας μία νέα πραγματικότητα για την πόλη.

Το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, αφορά το κομμάτι από τη γέφυρα Μαρούγκαινας μέχρι τη γέφυρα πρώην ΚΤΕΛ (οδός Οθωνος και Γαριβάλδη).  Το συνολικό έργο της ανάπλασης είχε προϋπολογισμό των 3,1 εκατ. € (από ΠΕΠ Θεσσαλίας, ΠΔΕ και ΕΤΠΑ) και περιλαμβάνει νέο πεζοδρόμιο για περιπάτους δίπλα στον ποταμό, με μέριμνα για εμποδιζόμενα άτομα, νέο ποδηλατόδρομο, σε ένα συνολικό μήκος 2,5 χλμ.

Η συγκεκριμένη παραποτάμια διαδρομή συνδέει το χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη με το Κέντρο και τις δραστηριότητες της πόλης και διασχίζει την πόλη συνδέοντας μεγάλους παρακείμενους χώρους πρασίνου (πλατεία Βουβής/ πάρκο Τζαμιού κτλ).

Πιο συγκεκριμένα, δεξιά και αριστερά της παραποτάμιας ζώνης γίνεται ανάπλαση των πεζοδρομίων με πλάτος 5,1μ μέσα στο οποίο περιλαμβάνεται ζώνη φύτευσης/προστασίας από 0,70μ έως 1,20μ, ποδηλατόδρομος με έγχρωμο βιομηχανικό δάπεδο πλάτους 1,50μ μονής κατεύθυνσης και ζώνη κίνησης πεζών με χυτό βοτσαλωτό δάπεδο ελάχιστου πλάτους 2,40μ .

Με την ολοκλήρωση του έργου αποδίδονται:

– νέα πεζοδρόμια με ζώνη φύτευσης/προστασίας, ποδηλατόδρομος με έγχρωμο βιομηχανικό δάπεδο μονής κατεύθυνσης, ζώνη κίνησης πεζών με χυτό βοτσαλωτό δάπεδο.

– διαμορφωμένος δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, οδός Κανούτα, με τελική επίστρωση από γρανιτοκυβόλιθο

– καθιστικοί πάγκοι διαφόρων σχημάτων από σκυρόδεμα

– ηλεκτροφωτισμός κατά μήκος της διαδρομής και φωτισμός όλων των γεφυρών

– κατάλληλη οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η παρέμβαση ανταποκρίνεται στην σύγχρονη προσέγγιση των αστικών αναπλάσεων στην οποία ενσωματώνεται η έννοια της βιωσιμότητας και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων των πόλεων, μέσα από την ουσιαστική ανασυγκρότηση του αστικού τους ιστού. Η ανάπλαση συμπληρώνεται και ολοκληρώνεται με τη φύτευση νέων δέντρων, τη δημιουργία νέων καθιστικών καθώς και την τοποθέτηση νέων φωτιστικών και κιγκλιδωμάτων. Επίσης, η οδός Κανούτα από τη διασταύρωση µε την οδό Χατζηγάκη έως τη γέφυρα του παλιού ΚΤΕΛ, διασταύρωση µε οδό Γαριβάλδη, μετατρέπεται σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης