Πέμπτη 21.10.2021 | Εορτάζουν: Ευκράτης, Εύκρατος, Ευκρατάς, Ευκρατία, Ευκρατούλα, Ούρσουλα, Ορσαλία, Σωκράτης, Σωκρατίνα, Σωκρατία, Χριστόδουλος

Με επιτυχία διοργανώθηκε στα Τρίκαλα το 44ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή

ΤΟΠΙΚΑ08.09.2018 | 2:11 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Οι προβολείς άναψαν, οι κόκκινες σημαίες ξεκίνησαν να ανεμίζουν και τα πολύχρωμα πανιά «φούσκωσαν» σαν καραβιού που σαλπάρει για έναν κόσμο διαφορετικό και όμορφο. Φτιαγμένο αποκλειστικά από νέους ανθρώπους έτσι όπως ταιριάζει στα ιδανικά και τα όνειρά τους.

Αυτός είναι ο κόσμος του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», που διοργανώθηκε την Παρασκευή στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα στο Μύλο Ματσόπουλου.

Ήταν ένα πλατύ αντάμωμα, ηλικιών, μια ετήσια συνάντηση της νεολαίας.

Από κάθε γωνιά του νομού νέοι, κάθε ηλικίας έδωσαν το «παρών» στη δική τους γιορτή.

«Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος. Σίγουρος δρόμος Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ. Τώρα είναι ο δικός σου αυτός ο δρόμος.», αποτέλεσε το φετινό σύνθημα του 44ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ γιορτάζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τα γενέθλια του κόμματος και της Οργάνωσης.

Από νωρίς το απόγευμα η προσέλευση στο χώρο του Φεστιβάλ προμήνυε τη μεγάλη συμμετοχή στις εκδηλώσεις. Άλλωστε από τις 6 το απόγευμα ο χώρος του βιβλιοπωλείου, ο παιδότοπος, το μαθητικό και εργατικό στέκι, η έκθεση ήταν σε πλήρη λειτουργία.

Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία από το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ κα Μαρία Γαβαλά, η οποία επικέντρωσε την προσοχή της στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και στα 50 της ΚΝΕ.

«Η συγκλονιστική 100χρονη πορεία και προσφορά του ΚΚΕ είναι ένας βέβαιος οδηγός. Οδηγός μάχης, τιμής, δίδαγμα, πηγή έμπνευσης.  Ελάτε μαζί, θέλουμε και μαζί μπορούμε να γινόμαστε πιο ικανοί μαχητές στον αγώνα για την κοινωνία της ελευθερίας την σοσιαλιστική – κομμουνιστική, ελάτε μαζί μας για τον καθημερινό αγώνα που θα αποκρούει τη βάρβαρη καπιταλιστική πραγματικότητα, αυτή τη συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους, την εποπτεία, τα ματωμένα πλεονάσματα.», τόνισε μεταξύ των άλλων η κα Γαβαλά.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με μεγάλη συναυλία που δόθηκε από το Μίλτο Πασχαλίδη, ξεσηκώνοντας το νεανικό κοινό.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop