Σάββατο 25.05.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Με επιτυχία η 31η Πανθεσσαλική Οδοντοστοματολογική Σύνοδος

ΤΟΠΙΚΑ22.04.2024 | 10:48 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου η  31η Πανθεσσαλική Οδοντοστοματολογική Σύνοδος η οποία πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας και συγκεκριμένα στον χώρο του Μύλου Ματσόπουλου.

Από το απόγευμα της Παρασκευής περισσότεροι από 200 οδοντίατροι από τη Θεσσαλία  και όλη τη χώρα είχανε την ευκαιρία να διευρύνουν το πεδίο των γνώσεών τους με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο της επιστήμης τους. Όπως τονίστηκε κατ’ επανάληψη τόσο από τον πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων και της οργανωτικής επιτροπής της συνόδου κ. Ντουρτούνη Κωνσταντίνο όσο και από την πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής, την, εκ Καλαμπάκας καταγόμενη, Επίκουρη Καθηγήτρια Προσθετικής του Α.Π.Θ. κ. Νάκα Όλγα, το πρόγραμμα του συνεδρίου ήτανε σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε οι συμμετέχοντες να ενισχύσουν την φαρέτρα τους με γνώσεις, τεχνικές και δεξιότητες άμεσα εφαρμόσιμες από την επόμενη κιόλας ημέρα στα ιατρεία τους.

Με δεδομένο ότι η οδοντιατρική περίθαλψη στη χώρα μας είναι υπόθεση καθαρά ιδιωτική, με την έννοια ότι παρέχεται σε ποσοστό άνω του 95% από ιδιώτες οδοντιάτρους, γίνεται αντιληπτό ότι η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στην κοινότητα εξαρτάται άμεσα από την επένδυση των επιστημόνων του χώρου σε νέα μέσα, νέες τεχνολογίες και υλικά και αυτονόητα στην δια βίου εκπαίδευσή τους. Αυτό είναι φυσικά κάτι που προϋποθέτει μεγάλο κόστος οικονομικό αλλά και χρόνου όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντουρτούνης στην εναρκτήρια ομιλία του την Παρασκευή, υπερτονίζοντας την αξία του Έλληνα οδοντιάτρου και αντιπαραθέτοντάς την με την χρόνια και συστηματική απαξίωση της στοματικής υγείας από πλευράς πολιτείας και τα προσκόμματα που συνεχώς θέτει στην παροχή της στην κοινότητα.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Τρικάλων, ως αμφιτρύωνας της φετινής Πανθεσσαλικής Συνόδου δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή του Μύλου Ματσόπουλου ως χώρο διεξαγωγής της συνόδου, αφού απέσπασε υπερθετικά σχόλια από όλους τους συνέδρους, τους εισηγητές και εκπαιδευτές. Παρά την πρόσκαιρη αντιξοότητα με την βροχή της πρώτης ημέρας η σύνοδος δημιούργησε, εκτός των άλλων και μια νέα ομάδα θαυμαστών της πόλης. Για την παραχώρηση του χώρου και την αμέριστη συμπαράσταση στην τέλεση της συνόδου ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Τρικάλων ευχαρίστησε κατ επανάληψη και σε κάθε τόνο το Δήμο Τρικκαίων και τη δημοτική επιχείρηση e-trikala και ειδικά τον Δήμαρχο κ. Σακκά και  τον κ. Ράπτη. Η εκδήλωση είχε επίσης τεθεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Θεσσαλίας χάρη στην άμεση ανταπόκριση της αντιπεριφερειάρχου κ.Ντιντή στο σχετικό αίτημα. Η επιτυχία της Πανθεσσαλικής Συνόδου εκτός των άλλων τονίζει για μια ακόμη φορά τη σημασία της τέλεσης μεγάλων συνεδρίων στην περιφέρεια και την ανάγκη επένδυσης της περιοχής μας εκτός των άλλων και στον συνεδριακό τουρισμό.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης