Τρίτη 21.03.2023 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Με επιτυχία ο περιφερειακός διαγωνισμός ρομποτικής στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ06.03.2023 | 6:56 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Για τρίτη χρονιά πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα ο περιφερειακός διαγωνισμός Θεσσαλίας για την εκπαιδευτική ρομποτική της WRO. Με δεδομένες τις ακυρώσεις λόγω κορονοϊού, επρόκειτο για την τρίτη συνεχή διοργάνωση, που φέτος πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρο (στην Μπάρα). Ο διαγωνισμός είναι τμήμα του γενικού διαγωνισμού για την εκπαιδευτική ρομποτική από την WRO με τη στήριξη του Δήμο Τρικκαίων. Στον διαγωνισμό μετείχαν μαθητές και μαθήτριες νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων από ολόκληρη τη Θεσσαλία, οι οποίοι/ες, με τη συνεργασία καθοδήγηση και στήριξη των εκπαιδευτικών, παρουσίασαν όλα όσα σχεδίασαν και μελέτησαν το προηγούμενο διάστημα στη ρομποτική.

Αντικείμενο αυτής της συγκεκριμένης διοργάνωσης ήταν το Smart City, οπότε ότι παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες δράσεις και δραστηριότητες για το πώς η νέα γενιά αντιλαμβάνεται τις «έξυπνες πόλεις».

Χαιρετισμό απεύθυνε ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας επισημαίνοντας το πόσο σημαντικό είναι το να μπορούν οι μαθητές από τη μικρή ηλικία να ασχολούνται με απτά παραδείγματα με την εκπαιδευτική ρομποτική, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα των δράσεών τους στον Δήμο Τρικκαίων, που στηρίζει έμπρακτα και ενισχύει όλες τις δράσεις τις σχετικές με τις Smart cities.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ