Κυριακή 19.05.2024 | Εορτάζουν: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία, Θεόκτιστος, Μένανδρος,Βηθεσδά

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Με Επιτυχία Ολοκληρώθηκε το 1ο Συμπόσιο Μαθηματικών!

ΤΟΠΙΚΑ10.04.2024 | 1:29 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η οργανωτική επιτροπή του 1ου Συμποσίου Μαθηματικών “Συναρπαστικές Διαδρομές στα Μαθηματικά: Από την Αρχαιότητα στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης” είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιτυχή ολοκλήρωση της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6 και 7 Απριλίου 2024 στη Στέγη Λαϊκού Πολιτισμού στα Τρίκαλα.

Το συμπόσιο αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για ανταλλαγή ιδεών, προώθηση της καινοτομίας και παρουσίαση των νεότερων εξελίξεων στον τομέα των μαθηματικών και της τεχνητής νοημοσύνης. Με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων και πλήθους κοινού, ακούστηκαν πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις και αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος που ενίσχυσε την κατανόηση και τις προοπτικές για τον τομέα της εκπαίδευσης.

Η ευρεία συμμετοχή από εκπαιδευτικούς, ερευνητές, μαθητές και γονείς αποτελεί απόδειξη της επιτυχίας του συμποσίου, τόσο όσον αφορά στην παρουσίαση των προκλήσεων και ευκαιριών στον τομέα της εκπαίδευσης, όσο και στην προώθηση της εκπαιδευτικής και επιστημονικής κοινότητας.

Επιπλέον, η έκθεση μαθηματικού βιβλίου που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Βιβλιοπωλών Τρικάλων, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία και τη συνεισφορά του, προσέφερε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις πρόσφατες εκδόσεις σχετικά με το θέμα του συμποσίου.

Το συμπόσιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο διδάσκονται και μαθαίνονται τα μαθηματικά και να προσφέρει εξατομικευμένη διδασκαλία, προσαρμοσμένη στις ανάγκες και το μαθησιακό στυλ κάθε μαθητή. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιηθεί με τρόπο που ωφελεί όλους τους μαθητές,  ανεξάρτητα από το υπόβαθρο ή τις δυνατότητές τους.

Η οργανωτική επιτροπή εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες της προς όλους τους συμμετέχοντες, εισηγητές και κοινό, για τη στήριξη και τη συμβολή τους στην επιτυχία αυτής της σημαντικής εκδήλωσης.

Ευχαριστεί επίσης την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τον Δήμο Τρικκαίων για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια που  προέφεραν, καθώς και τον επιχειρηματία κ. Ευάγγελο Σαμαρά ο οποίος με τη χορηγία του συνέβαλε επίσης στην επιτυχία του συμποσίου.

Δήλωση:

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την επιτυχία του 1ου Συμποσίου Μαθηματικών”, δήλωσε η Πρόεδρος του Παραρτήματος Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, κ. Αθανασία Ζαραμπούκα  “Το συμπόσιο έφερε κοντά κορυφαίους ειδικούς και δημιούργησε ένα γόνιμο περιβάλλον για ανταλλαγή ιδεών και συζήτηση, με τους συμμετέχοντες να μοιράζονται τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Οι εισηγήσεις κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από την ιστορία των μαθηματικών μέχρι τις σύγχρονες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση. Συζητήθηκαν θέματα όπως η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην έρευνα, την αυτοματοποιημένη και την εξατομικευμένη διδασκαλία, η αξιοποίηση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση και η μελλοντική εξέλιξη των μαθηματικών. Η παρουσία διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον χώρο των μαθηματικών και της τεχνητής νοημοσύνης τίμησε το συμπόσιο και ενίσχυσε το κύρος του. Ευχαριστούμε  όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του συμποσίου και ανυπομονούμε για την επόμενη συνάντηση»

Η Οργανωτική Επιτροπή

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης