Κυριακή 14.04.2024 | Εορτάζουν: Αρίσταρχος, Θωμαΐς, Θωμαΐδα, Θωμαή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Με επιτυχία υλοποιήθηκε η ημερίδα για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

ΤΟΠΙΚΑ29.03.2024 | 4:15 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το έντονο ενδιαφέρον των επαγγελματικών φορέων, των επιχειρήσεων και των λογιστών φοροτεχνικών για την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας αποτυπώθηκε χθες, στην ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποίησαν από κοινού το Επιμελητήριο Τρικάλων, η Ένωση Οικονομολόγων Φοροτεχνών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Τρικάλων, η Ομοσπονδία ΕΒΕ Τρικάλων και ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκος Βασίλης, αφού ευχαρίστησε τον εισηγητή κ. Φραγκιαδάκη Νικόλαο, Σύμβουλο εργασιακών θεμάτων του Ομίλου SOFTONE, για την συμβολή του στην ενημέρωση των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών λογιστών φοροτεχνικών, σημείωσε ότι σκοπός της ημερίδας είναι η έγκυρη με κατανοητό και πρακτικό τρόπο, ενημέρωση για την ορθολογική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας από 1η Απριλίου, προκειμένου να αποφευχθούν παραλείψεις και λάθη και ως εκ τούτου πρόστιμα τα οποία θα είναι επιζήμια και καταστροφικά για τις επιχειρήσεις.

Τόνισε επίσης, ότι η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα που όμως θα επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις, δυσκολίες και διαχειριστικά προβλήματα, ειδικά για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Διαβεβαίωσε επίσης, τους επαγγελματίες ότι σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων κ. Αγγελάκη Βαγγέλη, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Μπλουγούρα Χρήστο και τον πρόεδρο της ΕΟΦΕΕ Ν. Τρικάλων κ. Γρηγορίου Θωμά, θα απευθυνθούν στα συναρμόδια υπουργεία για εύρεση λύσεων σε τυχόν ζητήματα που ενδεχομένως προκύψουν.

Ο πρόεδρος της ΕΟΦΕΕ Ν. Τρικάλων κ. Γρηγορίου Θωμάς ανέφερε ότι η σημερινή ημερίδα αποσκοπεί στην ενημέρωση τόσο των συναδέλφων λογιστών φοροτεχνικών όσο και των επιχειρηματιών-επαγγελματιών ενόψει της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας. Τόνισε απευθυνόμενος προς τους επιχειρηματίες ότι αναμένεται να επωμιστούν και αυτοί ένα μεγάλο μέρος της υλοποίησης εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας καθώς η ορθή εφαρμογή της θα αποτρέψει δυσλειτουργίες και πρόστιμα στις επιχειρήσεις κατά την περίοδο υποχρεωτικής εφαρμογής της. Για να αποφευχθούν τα παραπάνω απαιτείται η όσο το δυνατόν ταχύτερη εξοικείωση των επιχειρηματιών και εργαζομένων, ούτος ώστε τα δεδομένα που αντλούνται από την ψηφιακή κάρτα εργασίας να δίνουν την δυνατότητα σωστής απεικόνισης του χρόνου απασχόλησης των εργαζόμενων.

Ακολούθησε διεξοδική ενημέρωση από τον κ. Φραγκιαδάκη, ο οποίος με αποτελεσματικό και άκρως μεταδοτικό τρόπο ανέλυσε όλα τα θέματα που έχουν σχέση με την Ψηφιακή κάρτα εργασίας, ενώ ακολούθησε διάλογος με τους συμμετέχοντες, δίνοντας διευκρινιστικές απαντήσεις σε ερωτήματα ως προς τον τρόπο εφαρμογής.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης