Τετάρτη 05.10.2022 | Εορτάζουν: Χαριτίνη, Χαριτίνα, Χαρίτη, Τίνα, Χαρά, Μεθοδία, Ερμογένης

Με φοροελαφρύνσεις το «καλάθι» Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ06.09.2019 | 4:58 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε φοροελαφρύνσεις, μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη θα εστιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρώτη του εμφάνιση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Βασικός στόχος του πρωθυπουργού, η παρουσίαση ενός κοστολογημένου αναπτυξιακού σχεδίου αξιοπιστίας, χωρίς παροχολογίες και πλειοδοσία υποσχέσεων.

Το Μέγαρο Μαξίμου εστιάζει σε ένα πρόγραμμα που θα επικεντρώνεται στη στήριξη νέων επενδύσεων και με βασικούς «πυλώνες» τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη μείωση φόρων, καθώς και την εμπέδωση της ασφάλειας σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας.

Ο πρωθυπουργός από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσει συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε διάφορους τομείς και θα αναλύσει με κάθε λεπτομέρεια το κυβερνητικό σχέδιο, με κεντρικό σύνθημα «ανάπτυξη για όλους».

O πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο πακέτο που θα εμπεδώσει την εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία, ενώ θα προβεί σε έναν απολογισμό των κυβερνητικών δράσεων και νομοθετημάτων της κυβέρνησης από την ημέρα καθηκόντων της έως και σήμερα.

Ο κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο το βράδυ του Σαββάτου, αναμένεται να αναφερθεί στη μείωση από τη χρήση 2019 του εταιρικού φορολογικού συντελεστή από το 28% στο 24% και από τη χρήση 2020 στο 20%, στη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων από το 10% στο 5% από τη φετινή χρήση, στην αναστολή του ΦΠΑ στην παράδοση νεόδμητων ακινήτων για τρία έτη, δηλαδή έως και το 2022, στη αναστολή της εφαρμογής του φόρου υπεραξίας στα ακίνητα για επιπλέον τρία έτη, δηλαδή έως το τέλος του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξουν ανακοινώσεις για μείωση της φορολογίας. Θα αφορά την κλίμακα και το εισαγωγικό συντελεστή. Από 22% που είναι σήμερα θα υποχωρήσει στο 9% μέχρι 10.000 ευρώ, η αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί καθώς και η διατήρηση του αφορολόγητου ορίου.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση έχει δώσει ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής στο κομμάτι επενδύσεις.

Ήδη «τρέχουν» οι διαδικασίες για το Ελληνικό, ξεμπλοκάρουν επενδύσεις όπως στις Σκουριές, στην Αφάντου της Ρόδου και στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, ενώ σχεδιάζεται ένα επενδυτικό νομοσχέδιο σκούπα που θα μειώνει την γραφειοκρατία και θα κάνει ευκολότερο το επιχειρείν.

Πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να εκπέμψει, μέσα και έξω από τη χώρα, ένα ξεκάθαρο μήνυμα προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης