Πέμπτη 22.04.2021 | Εορτάζουν: Νέαρχος, Νιάρχος, Ναθαναήλ, Ναθάνης, Ναθαναήλος, Ναθαναήλης, Ναθαναηλία, Ναθανηλία, Πάγκαλος

Με γραπτό διαγωνισμό οι προσλήψεις στο δημόσιο

ΕΛΛΑΔΑ17.12.2020 | 6:53 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τις αλλαγές που έρχονται στον ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σημειώνοντας ότι με το νέο νομοσχέδιο που εισάγεται αύριο προς συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής και θα ψηφιστεί στις αρχές του 2021 διασφαλίζεται η αξιοκρατία. «Την ώρα της μάχης ενάντια στην πανδημία του κοροναϊού προετοιμάζουμε το κράτος για την επόμενη μέρα. Ψηφιοποιούμε το κράτος και κάνουμε καλύτερες τις υπηρεσίες του, αλλά προχωρούμε και σε θεσμικές μεταρρυθμίσεις. Με το νόμο για τον ΑΣΕΠ, κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την αξιοκρατία στο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο κι ενισχύουμε περαιτέρω τον ρόλο του ΑΣΕΠ. Στόχος μας είναι «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» και στο πλαίσιο αυτό θα γίνεται πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός γνώσεων και δεξιοτήτων κάθε χρόνο ώστε οι προγραμματισμένες προσλήψεις να γίνονται μόνο με πανελλήνιες εξετάσεις και να περνάνε και να έρχονται στο Δημόσιο μόνο οι άνθρωποι που το αξίζουν. Θα γίνεται τουλάχιστον ένας διαγωνισμός ανά δύο χρόνια και τα γραπτά θα διορθώνονται με ηλεκτρονικό τρόπο», ανέφερε ο κ Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Σε ό,τι αφορά στην τηλεργασία που εφαρμόζεται στο Δημόσιο για τον περιορισμό της μετάδοσης του κοροναϊού, σημείωσε ότι τα μέτρα εξελίσσονται κανονικά και η τηλεργασία φτάνει στο 40% επί του συνόλου του προσωπικού του υπουργείου, ενώ οι υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά. «Σε μια δύο περιπτώσεις που υπήρχαν προβλήματα έχουν αντιμετωπιστεί πλήρως ώστε να υπάρχει απόλυτη εξυπηρέτηση», πρόσθεσε.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop