Παρασκευή 01.12.2023 | Εορτάζουν: Θεόκλητος, Ναούμ, Ναούμης, Ναόμι, Ναούμα, Φιλάρετος, Φιλαρέτης, Φιλαρέτη

Με καινοτόμα εκπαιδευτική μέθοδο το Halloween στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ01.11.2023 | 5:01 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ακολουθώντας τις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους τα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων ΣΤΑΘΜΌΣ – ΟΜΌΝΟΙΑ – ΦΡΟΥΡΙΟ αξιοποίησαν την αμερικανική γιορτή του Halloween προς όφελος των παιδιών. Η παιδαγωγική αυτή προσέγγιση (Project -Based Learning) στις δραστηριότητες, στις οποίες συμμετέχουν τα παιδιά προσφέρει την ελευθερία να σχεδιάζουν projects που ταιριάζουν στις ατομικές τους ανάγκες και ενδιαφέροντα.

Ετσι, δουλεύουν με συνομηλίκους διαφόρων ικανοτήτων και μαθησιακών στυλ, και παρουσιάζουν τις ιδέες τους, προκειμένου να γίνουν πράξη. Αυτό συνέβη τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή το Halloween, για την οποία το ξενόγλωσσο τμήμα με την υπεύθυνη κ. Ειρήνη Δημουλά, συνεργάστηκε άψογα με όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των ΚΔΑΠ. Ετσι τα παιδιά προώθησαν τις ιδέες τους σε πράξη και το Halloween μεταβλήθηκε σε μια γιορτή γεμάτη παιχνίδια, κατασκευές και απολαυστικές δράσεις.

Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων, εξάλλου, επενδύουν σε αποτελεσματικές προσεγγίσεις διδασκαλίας, καθώς και σε ξεχωριστές μαθησιακές μεθόδους για όλα τα παιδιά.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης