Τρίτη 26.03.2019 | Εορτάζουν: Πούλιος, Σύλας, Σύλλας, Σύλος, Σύλα, Σύλια, Σύλη
niavis

Με κατάνυξη τα Τρίκαλα υποδέχτηκαν την Παναγία Σπηλιά

ΤΟΠΙΚΑ04.12.2018 | 1:30 μμ

bookfest

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα κλήρος και λαός των Τρικάλων υποδέχτηκαν το βράδυ της Κυριακής την Ιερή και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Σπηλιάς. Μια Εικόνα που έχει συνδεθεί με χιλιάδες Χριστιανούς ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό Χάρη στη Θαυματουργό δράση.

Μια Εικόνα σύμβολο της Ελληνικής Ορθοδοξίας στην οποία ο κάθε Χριστιανός καταθέτει τα αιτήματά του και ζητά την στήριξη και τη βοήθεια της Παναγίας. Τα θαύματα της Παναγίας Σπηλιώτισσας, που φιλοξενείται στην φερώνυμη Ιερά Μονή των Αγράφων Καρδίτσας είναι αναρίθμητα. Κυρίως των άτεκνων ζευγαριών που προσέρχονται και γονατίζουν στη Χάρη της. Όλοι αυτοί και τόσοι άλλοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής για να υποδεχτούν την Εικόνα στο κέντρο των Τρικάλων.

Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης οι Τρικαλινοί υποδέχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής την αγαπημένη τους Παναγιά.

Την κόμισαν ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος και ο Ηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μητρόπουλος, ο άνθρωπος ο οποίος με προσωπικές θυσίες και κόπο έδωσε ξανά ζωή στο Μοναστήρι, καθιστώντας το φάρο λαμπρό για την Ορθοδοξία. Έγινε δεκτή από κλήρο και λαό, υπό του Μητροπολίτου Τρίκκης Χρυσοστόμου μπροστά από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 10 του μηνός.

Μέχρι και την αναχώρηση της Εικόνας θα τελούνται σε καθημερινή βάση Ακολουθίες και Λειτουργίες ενώ ο Ναός θα παραμένει ανοιχτός από το πρωί έως και αργά το βράδυ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
TSILILIS Nature Spot e-shop