Σάββατο 08.05.2021 | Εορτάζουν: Αρσένιος, Αρσένης, Αρσενία, Αρσίνα, Αρσινόη, Θεολόγος, Θεολόγης, Θολόγος, Θολόγης, Θολόης, Θεολογία, Θολογία, Μήλιος, Μήλης, Μηλιώ, Μηλιά, Μηλίτσα

Με πολικές θερμοκρασίες τα Θεοφάνεια στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ05.01.2019 | 12:19 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με πολικές θερμοκρασίες σε όλο το φάσμα του νομού και ευρύτερα της χώρας αναμένεται να εορταστούν  τα Άγια Θεοφάνεια.

Στα Τρίκαλα η ρίψη του Τιμίου Σταυρού θα τελεστή στην κοίτη του Ληθαίου ποταμού στο ύψος της κεντρικής πεζογέφυρας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, μετά την ακολουθία του Όρθρου θα τελεστεί από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομο η Θεία Λειτουργία (από ώρα 9:00 π.μ.) και κατόπιν (ώρα 10:45 π.μ.) θα τελεστεί ο Μέγας Αγιασμός.

Μετά την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού (ώρα 11:30 π.μ.) κι αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν θα σχηματισθεί πομπή, η οποία θα κατευθυνθεί στον συνήθη τόπο για την κατάδυση του Τιμίου Σταύρου.

Μετά την κατάδυση η πομπή με τον ίδιο σχηματισμό θα επιστρέψει στο Μητροπολιτικό Ναό και θα γίνει η Απόλυσις.

 

 

Εορτασμός στην περιφέρεια

 

Με επισημότητα και μεγαλοπρέπεια θα εορταστούν και στις περιοχές της Καλαμπάκας, της Πύλης και της Φαρκαδόνας τα Άγια Θεοφάνεια.

Στην Καλαμπάκα οι εορταστικές εκδηλώσεις θα τελεστούν στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος χοροστάτουντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητου. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στη γέφυρα του Πηνειού ποταμού στο ύψος της Διάβας δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Στην Πύλη το πρωί να τελεστή στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου η ακολουθία του Όρθρου, ακολούθως η Θεία Λειτουργία και κατόπιν ο Μέγας Αγιασμός. Μετά την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού κι αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν θα σχηματισθεί πομπή, η οποία θα κατευθυνθεί στον Πορταϊκό Ποταμό για την κατάδυση του Σταυρού.

Ανάλογες θρησκευτικές εκδηλώσεις προγραμματίζονται και στην Φαρκαδόνα από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop