Τετάρτη 31.05.2023 | Εορτάζουν: Ερμείας, Ερμειάς, Ερμεία, Μάγος, Μάγια

Με προσωρινή διοίκηση το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ31.05.2019 | 1:37 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Μετεκλογικές παρενέργειες στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων προκάλεσε η παραίτηση του πρώην διοικητή κ. Δημήτρη Παρθένη, ο οποίος την επομένη μέρα της κάλπης, παραιτήθηκε από τη θέση του για να επιστρέψει σε αυτή των καθηκόντων του ως γιατρός.

Οι λόγοι προφανώς και σχετίζεται άμεσα με το θέμα των εκλογών, ωστόσο πέρα από αυτό, προκύπτουν σημαντικά ζητήματα πλέον για τη διοίκηση του Νοσοκομείου με τα καθήκοντά της να έχουν βαρύνει με βάση το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει τον διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής κ. Δημ. Πλατογιάννη, ένας γιατρός με ήδη σημαντικές ιατρικές υποχρεώσεις στο νοσοκομείο της περιοχής.

Τα υπόλοιπα πρόσωπα στο διοικητικό συμβούλιο παραμένουν στις θέσεις τους, ενώ η επιλογή του νέου διευθυντή θα γίνει μετά τις εκλογές προφανώς, μιας και ο νόμος αυτό ορίζει. Ο νέος διοικητής, εφόσον μεσολαβούν οι εθνικές εκλογές, θα επιλεγεί από το νέο υπουργό υγείας γεγονός που σημαίνει ότι η διαδικασία θα καθυστερήσει σημαντικά, ελπίζοντας μέχρι τότε να αντιμετωπιστεί επιτυχώς το διοικητικό κενό που ξαφνικά προέκυψε.

Θυμίζουμε βέβαια ότι το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και στο παρελθόν, ουκ ολίγες φορές έχει μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς διοικητική θέση, για πολιτικούς και ….μικροπολιτικούς κυρίως λόγους. Δυστυχώς, η θέση παραμένει συνδεδεμένη άμεσα με τις κυβερνητικές ηγεσίες, γεγονός που δεν έχει βοηθήσει στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου μέχρι σήμερα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης