Σάββατο 18.05.2024 | Εορτάζουν: Ιούλιος, Ιουλία, Ιουλιανή, Ιουλίτσα, Γιουλία, Γιούλα, Γιουλίτσα, Τζούλια, Γιούλη, Γαλάτεια, Γαλατία, Φαεινός, Φαεινή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Με STEAM για την «Παγκόσμια Ημέρα Γης» το ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ» του Δ. Τρικκαίων

ΤΟΠΙΚΑ24.04.2024 | 5:30 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με αφορμή την Παγκόσμια  Ημέρα Γης το ΚΔΑΠ ΣΤΑΘΜΟΣ του Δήμου Τρικκαίων εστίασε στην καινοτόμο διδακτική μέθοδο STEAM διοργανώνοντας  δραστηριότητες με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών για ένα καθαρό πλανήτη. Η δράση υλοποιήθηκε από τις εκπαιδευτικούς του ξενόγλωσσου τμήματος (τις κ. Δημουλά, Κούτσικου, Στεφανή ) σε συνεργασία με την υπεύθυνη  του κ. ΚΔΑΠ κ. Βιβή Νικολάου και  το τμήμα πληροφορικής /ρομποτικής (Γιώργος Μανδράκης).

Οι δράσεις στις οποίες συμμετείχαν τα παιδιά του  ήταν βασισμένες στην εκπαίδευση STEAM και εστίασαν στην επίλυση προβλημάτων του πλανήτη και στην κριτική σκέψη σε τρεις ξένες γλώσσες. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τα προβλήματα που διερευνώνται από την STEAM εκπαίδευση και πηγάζουν από παγκόσμια ζητήματα, όπως η ενεργειακή ανεξαρτησία ,η πράσινη τεχνολογία και εξοικονόμηση υδάτινων πόρων.

Μέσα από διαδραστικές δράσεις σχεδιασμένες από έμπειρους εκπαιδευτικούς (κ. Οικονομίδου) εξασκήθηκαν σε δεξιότητες ζωής όπως ενσωμάτωση σε ομάδες, αυξημένη δημιουργικότητα και έμφαση σε νέες ιδέες σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα που επηρεάζουν τη γη αλλά και την πόλη τους τα Τρίκαλα, που φιλοδοξεί να γίνει μία κλιματικά ουδέτερη πόλη.

Η βιωματική δράση των παιδιών του ΚΔΑΠ ΣΤΑΘΜΟΣ έγινε με τη στήριξη του Τμήματος  Αστικού Πρασίνου & Περιβάλλοντος του Δήμου Τρικκαίων, που πρόσφερε τα φυτά.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης