Κυριακή 16.06.2024 | Εορτάζουν: Μνημόνιος, Τύχων, Τίχων

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Με βατά θέματα ξεκίνησαν οι πανελλήνιες των ΕΠΑ.Λ.

ΤΟΠΙΚΑ30.05.2024 | 1:19 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μπορεί η έλευση των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων στις εξεταστικές αίθουσες να έγινε το πρωί της Πέμπτης με κυρίαρχο στοιχείο το άγχος. Λίγο αργότερο κατά την έξοδό τους, από τα εξεταστικά κέντρα του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων τα χαμόγελα και η αισιοδοξία κυριάρχησαν, εξαιτίας της ευκολίας και της βατότητας των θεμάτων στην Νεοελληνική Γλώσσα – Έκθεση.

Η αυλαία των πανελληνίων εξετάσεων για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων άνοιξε στις 8 το πρωί της Πέμπτης με το προαναφερόμενο μάθημα.

Από τα Τρίκαλα δήλωσαν συμμετοχή 297 άτομα, προσήλθαν 238 υποψήφιοι, απουσίαζαν οι 59.

Οι εξετάσεις κύλησαν ομαλά, χωρίς να υπάρξουν προβλήματα. Οι υποψήφιοι άρχισαν να προσέρχονται στα δυο εξεταστικά κέντρα νωρίς το πρωί. Στις 8 με το άγχος ζωγραφισμένο στα πρόσωπα τους άρχισαν να προσέρχονται στις εξεταστικές αίθουσες και λίγο αργότερα να λαμβάνουν τα θέματα που δόθηκαν από την εξεταστική επιτροπή του Υπουργείου.

Στην Έκθεση συγκεκριμένα ζητήθηκε από τους μαθητές να γράψουν μια ομιλία που θα εκφωνούσαν στο σχολείο τους για τη φιλαναγνωσία και συγκεκριμένα να γράψουν

μία ομιλία (200‐250 λέξεις) που θα εκφωνούσαν στο σχολείο τους στο πλαίσιο ημερίδας για τη φιλαναγνωσία, στην οποία θα παρουσίαζαν την αξία του βιβλίου για τον άνθρωπο.

Λίγες ώρες αργότερα κατά την έξοδο των πρώτων υποψηφίων, η ικανοποίηση ήταν έκδηλη, με τα θέματα να χαρακτηρίζονται εύκολα, χωρίς να κρύβουν δυσκολίες.

Βατά και αναμενόμενα χαρακτηρίστηκαν τα θέματα και από τους εκπαιδευτικούς. Η φιλόλογος του φροντιστηρίου Παιδεία στα Τρίκαλα, Ελένη Καρκατσέλα, σχολιάζοντας τα θέματα τα χαρακτήρισε εύκολα και αναμενόμενα, διδαγμένα σε σχολεία, μάλιστα από το γυμνάσιο κιόλας, αλλά και από τα φροντιστήρια.

«Θεωρώ ότι η δυσκολία ήταν μηδαμινή  για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας – Έκθεσης. Τα θέματα ήταν εύκολα, κατανοητά και είχαν διδαχτεί σε σχολείο και φροντιστήριο. Ωστόσο απαιτούσαν χρόνο για αναπτυχθούν», σημείωσε η Τρικαλινή φιλόλογος.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται αύριο Παρασκευή με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας – Έκθεσης για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων. Από τα Τρίκαλα δήλωσαν συμμετοχή 951 που θα διαγωνιστούν στα εξεταστικά κέντρα της πόλης των Τρικάλων και της περιφέρειας του νομού στο σύνολο των τεσσάρων Δήμων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης