Παρασκευή 21.01.2022 | Εορτάζουν: Αγνή, Αγνούλα, Ευγένιος, Ευγένης, Μάξιμος, Μάξιμη, Μάξιμα, Νεόφυτος, Νεοφυτία, Νεοφύτη, Πάτροκλος, Πατρόκλειος, Πατροκλέας, Πατροκλής, Πατρόκλεια, Πατροκλά, Πάτρα, Πατρούλα

Με υψηλή ανταπόκριση ο μαστογραφικός έλεγχος στην Πύλη

ΤΟΠΙΚΑ30.08.2018 | 6:16 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Πολλές ήταν οι συμπολίτισσες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου Πύλης να συμμετέχουν στο δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες από την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου. Πρόκειται για πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, που υλοποιεί η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ και σε κάθε δήμο, η π-ροσέλευση των γυναικών είναι πραγματικά υψηλή μιας και τους δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την εξεταση χωρίς κόστος.

Από 30 μέχρι και 31 Αυγούστου, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου, φιλοξενείται στην Πύλη. Ήδη υποβλήθηκαν σε μαστογραφία 50 γυναίκες, ηλικίας 40 έως 70 ετών που δεν έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά ενώ επίσης σημαντικός είναι ο αριθμός των γυναικών που θα πραγματοποιήσουν την εξέταση και σήμερα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020