Τετάρτη 05.10.2022 | Εορτάζουν: Χαριτίνη, Χαριτίνα, Χαρίτη, Τίνα, Χαρά, Μεθοδία, Ερμογένης

Μέχρι και τις 15 Ιουνίου η κατάθεση των δηλώσεων του ΟΣΔΕ

ΤΟΠΙΚΑ07.06.2018 | 7:17 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Άμεσα και μέχρι τις 15 Ιουνίου θα πρέπει να σπεύσουν στα αρμόδια συνεργεία οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Τρικάλων για να υποβάλλουν τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ.

Όπως αναφέρεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η εκπρόθεσμη υποβολή γίνεται δεκτή, αλλά για κάθε εργάσιμη ημέρα καθυστερημένης υποβολής, ο γεωργός χάνει 1% της ενίσχυσης για την οποία θα κριθεί δικαιούχος και 3% από την αξία των δικαιωμάτων που αιτείται να του χορηγηθούν.

Η κίνηση τις προηγούμενες εβδομάδες χαρακτηρίστηκε ικανοποιητική. Στην πλειονότητα τις πρώτες ημέρες προσήλθαν αγρότες με μικρό αριθμό στρεμμάτων και αγροτεμαχίων καθώς και κτηνοτρόφοι με μικρό  ζωικό κεφάλαιο. Όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι, η προσέλευση των αγροτών με μεγαλύτερο κλήρο έγινε από μετά το πρώτο 10ημερο του Μαΐου καθώς απαιτούνταν μεγάλος χρόνος για την συγκέντρωση των απαιτούμενων εγγράφων.

Μέχρι και σήμερα πάντως ένα μικρό ποσοστό δεν έχει καταθέσει την αίτηση του ΟΣΔΕ κι όπως εκτιμάται δεν ξεπερνά το 15%.

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκονται και οι αιτήσεις μεταβίβασης βασικής ενίσχυσης έτους 2018 ως την Δευτέρα, 2/7/2018, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η παράταση δόθηκε λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο αριθμό των αιτήσεων μεταβίβασης και έχοντας επίγνωση του ελάχιστου διαστήματος, τον οποίο είχαν στη διάθεσή τους για την υποβολή της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης και των αιτήσεων μεταβίβασης τόσο οι γεωργοί όσο και τα Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων έτους 2018.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης