Κυριακή 16.06.2024 | Εορτάζουν: Μνημόνιος, Τύχων, Τίχων

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Μέχρι τις 31 Μαΐου οι αιτήσεις για τις πλημμυρόπληκτες επιχειρήσεις

ΤΟΠΙΚΑ21.05.2024 | 9:04 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Χρονικό περιθώριο έως τις 31 Μαΐου θα έχουν οι πληγέντες ελευθεροεπαγγελματίες του νομού Τρικάλων και της Θεσσαλίας για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για χορήγηση ενίσχυσης με τη μορφή επιχορήγησης μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν από  την θεομηνία του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο Τρικάλων αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, οι οποίες είναι υποκείμενες σε ΦΠΑ κατά την 31η Δεκεμβρίου 2023 και λειτουργούν νομίμως, και πληρούν τις προϋποθέσεις των παρ. 3 και 4. της υπουργικής απόφασης.

Συνοπτικά, επιλέξιμες μεταξύ άλλων προϋποθέσεων, είναι επιχειρήσεις στις κάτωθι γεωγραφικές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας:

α) Επιχειρήσεις του Δήμου Φαρκαδόνας, που είχαν την έδρα τους ή υποκατάστημα στον Δήμο Φαρκαδόνας κατά την 4η Σεπτεμβρίου 2023 και δεν δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων ούτε στον τομέα αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.

β) Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα (καταλύματα, εστίαση, τουριστικές επιχειρήσεις) στις:

– Δημοτικές Κοινότητες Ελάτης, Νεραϊδοχωρίου και Περτουλίου της Δημοτικής Ενότητας Αιθηκών του Δήμου Πύλης και

– Δημοτικές Κοινότητες Καλλιρρόης, Αγίας Παρασκευής, Ανθούσης, Κατάφυτου (οικισμοί Κατάφυτο, Μηλέα), Κρανέας (οικισμοί Κρανέα, Δολιανά, Κονάκια), Πολυθέας, Στεφανίου και Χαλικίου της Δημοτικής Ενότητας Ασπροποτάμου του Δήμου Μετεώρων.

γ) Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές επιβατών στις κάτωθι περιοχές που επλήγησαν λόγω της μη ασφαλούς οδικής πρόσβασης και της ακαταλληλότητας των υδάτων:

Δήμος Πύλης και

Δήμος Μετεώρων.

δ) Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των καταλυμάτων στην κάτωθι περιοχή που επλήγη λόγω της ακαταλληλότητας των υδάτων:

Δημοτική Κοινότητα Πύλης της Δημοτικής Ενότητας Πύλης του Δήμου Πύλης.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να πληρούν επιπλέον τα κάτωθι κριτήρια:

α) Λειτουργούσαν νομίμως κατά την 4η Σεπτεμβρίου 2023.

β) Έχουν πληγεί οικονομικά.

γ) Έχουν υποβάλει τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ, εφόσον είχαν κατά νόμο υποχρέωση να τις υποβάλουν.

δ) Δεν έχουν τεθεί σε αδράνεια από την 1η Ιανουαρίου 2022 μέχρι και την ημερομηνία ελέγχου πληρωμής.

ε) Δεν έχει ανασταλεί, μέχρι και την ημερομηνία ελέγχου πληρωμής ισχύος της παρούσας, η χρήση του ΑΦΜ της επιχείρησης για τη διενέργεια ενδοκοινοτικών συναλλαγών.

στ) Δεν συντρέχουν οι λόγοι αποκλεισμού της παρ. 1 του άρθρου 40 του ν. 4488/2017 (Α’ 137).

ζ) Είναι υπόχρεες σε τήρηση και έκδοση λογιστικών αρχείων.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος έως και την 31η Μαΐου 2024, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ (https://www.aade.gr/mybusinesssupport ).

Σημειώνεται πως οι προϋποθέσεις υπαγωγής στο καθεστώς ενίσχυσης, οι περαιτέρω λεπτομέρειες για τη μορφή της ενίσχυσης, το μέσο, το ύψος, η μεθοδολογία προσδιορισμού και η ένταση της ενίσχυσης, οι προϋποθέσεις, η διαδικασία υποβολής αίτησης, τα απαιτούμενα στοιχεία και δικαιολογητικά, η διαδικασία χορήγησης της ενίσχυσης, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων και κάθε άλλο συναφές ζήτημα θα καθοριστούν με όμοια απόφαση η οποία θα εκδοθεί μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων της παρούσης.

Η απόφαση έχει αναρτηθεί στο portal του Επιμελητηρίου Τρικάλων www.trikala-chamber.gr

Πληρ.: Επιμελητήριο Τρικάλων, Σδρένια Σοφία – Οικονομολόγος & Επιχ/κή Σύμβουλος, Τηλ. 2431027493, e-mail: sdrenia[at]trikala-chamber.gr

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης