Σάββατο 15.06.2024 | Εορτάζουν: Αυγουστίνος, Αυγουστίνα, Αύγουστος, Αυγούστα, Ιερώνυμος, Γερώνυμος, Ιερονύμη, Μόνικα, Μόνα, Ορτίσιος, Ορτίσης, Ορτίσια, Ορτανσία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Μεγάλα Καλύβια: Εκδήλωση στη μνήμη του Χρήστου Παπαπολύκαρπου

ΤΟΠΙΚΑ29.08.2023 | 5:46 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Εκδήλωση στη μνήμη του Χρήστου Παπαπολύκαρπου, όπου θα τιμηθεί η προσφορά του στην ιστορία και τον πολιτισμό των καραγκούνηδων, αφενός από τις θέσεις του ιδρυτικού και ισόβιου μέλους, αντιπροέδρου και αναπληρωτή προέδρου της Αμφικτιονίας Θεσσαλών Καραγκούνηδων, αλλά και από τη θέση του προέδρου του Εκπολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου Καλυβίων (ΕΛΟΚ), μέσω του οποίου ανέδειξε επί πολλά χρόνια τον τοπικό πολιτισμό των Μεγάλων Καλυβίων, θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023, στην πλατεία των Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται μετά από απόφαση της Αμφικτιονίας Θεσσαλών Καραγκούνηδων και γίνεται σε συνεργασία με τον ΕΛΟΚ, στα πλαίσια του 8ου Εθνολογικού Συνεδρίου και του 8ου Καραγκούνικου Ανταμώματος, που θα γίνουν στο Προάστιο του Δήμου Παλαμά στις 14, 15, 16 και 17 Σεπτεμβρίου.

Απόφαση του Αμφικτιονικού Συμβουλίου είναι, αυτή η τιμητική εκδήλωση μνήμης, να καθιερωθεί και να διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στα Μεγάλα Καλύβια, έδρα της Αμφικτιονίας για το νομό Τρικάλων, δύο εβδομάδες πριν από κάθε Καραγκούνικο Αντάμωμα.

Την εκδήλωση στηρίζουν ο Δήμος Τρικκαίων και η Τοπική Κοινότητα Μεγάλων Καλυβίων, καθώς και η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Τρικάλων.

Στην εκδήλωση θα γίνουν ομιλίες για τον τιμώμενο Χρήστο Παπαπολύκαρπο, ενώ θα ακολουθήσει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με καραγκούνικα τραγούδια και χορούς, από τοπικά χορευτικά με την συνδρομή και χορευτικών ομάδων από τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης