Σάββατο 02.12.2023 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ21.10.2023 | 12:18 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Αυξήσεις φωτιά στα τιμολόγια ρεύματος του μηνός Νοεμβρίου ανακοίνωσαν οι πάροχοι. Οι ανταγωνιστικές χρεώσεις είναι υψηλότερες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα έως και 88%.  Η πλειονότητα των προμηθευτών κινείται με αυξήσεις από 10% έως και 40%. Ποσοστά τα οποία προκύπτουν συγκρίνοντας τις καθαρές τιμές, δηλαδή χωρίς τις επιδοτήσεις.

Σύμφωνα με τον ΟΤ, οι μεγάλες ανατιμήσεις έχουν να κάνουν με το κλίμα αβεβαιότητας που έχει προκληθεί στις ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας τόσο από τη δολοιοφθορά στον αγωγό αερίου της Βαλτικής όσο και από τα πολεμικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή.

Το αποτέλεσμα ήταν να ανέβει η τιμή του φυσικού αερίου TTF κατά 40% στο διάστημα των προηγούμενων 15 ημερών.

Ανάλογες ανοδική τροχιά πήρε και η τιμή της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με αποτέλεσμα οι πάροχοι να προχωρήσουν σε μεγάλες αυξήσεις.

Επιδοτήσεις

Μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται να ανακοινώσει και τις επιδοτήσεις των οικιακών λογαριασμών ρεύματος.

Αυτές εκτιμάται ότι θα κινηθούν σε υψηλότερα από κάθε άλλη φορά, τους τελευταίους μήνες, επίπεδα προκειμένου να ψαλιδιστούν οι μεγάλες αυξήσεις.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης