Σάββατο 18.05.2024 | Εορτάζουν: Ιούλιος, Ιουλία, Ιουλιανή, Ιουλίτσα, Γιουλία, Γιούλα, Γιουλίτσα, Τζούλια, Γιούλη, Γαλάτεια, Γαλατία, Φαεινός, Φαεινή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Μεγάλες ελλείψεις αμνοεριφίων για το φετινό Πάσχα

ΤΟΠΙΚΑ07.04.2024 | 9:01 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Πλησιάζοντας προς την γιορτή του Πάσχα, τα βλέμματα όλων έρχονται να στραφούν στην προγραμματισμένη αγορά του οβελία, ο οποίος λίγο ως πολύ αναμένεται να είναι ακριβότερος σε σχέση με πέρυσι.

Οι λόγοι αρκετοί με σημαντικότερο ίσως εκείνο στις ελλείψεις που παρουσιάζονται, αφενός από την απώλεια του ζωικού κεφαλαίου από την θεομηνία του Σεπτεμβρίου, αφετέρου από τις καταστροφές των πυρκαγιών το περασμένο καλοκαίρι σε περιοχές της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κτηνοτρόφων τα αμνοερίφια που θα διατεθούν φέτος στη Θεσσαλία ενόψει Πάσχα από τους ντόπιους παραγωγούς θα είναι μειωμένα κατά 50% περίπου.

Μετά από ένα τριπλό «χτύπημα» φυσικών καταστροφών, αλλά και τον εορτασμό του Καθολικού Πάσχα την περασμένη Κυριακή, οι κτηνοτρόφοι της περιοχής αναφέρουν ότι φέτος το Πάσχα θα υπάρξει πολύ μεγάλο πρόβλημα με τον οβελία.

Οι κτηνοτρόφοι των Τρικάλων αλλά και ευρύτερα της Θεσσαλίας μετρούν ακόμη τις πληγές τους. Μετά τις πυρκαγιές του Ιουλίου, αλλά και το διπλό πλημμυρικό φαινόμενο του Σεπτεμβρίου χάθηκε σημαντικό ζωικό κεφάλαιο, το οποίο δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να αποκατασταθεί στο ακέραιο. Συνολικά στη Θεσσαλία χάθηκαν περίπου 80.000 ζώα, πολλοί από τους κτηνοτρόφους δεν έχουν κανένα τώρα.

Το πρόβλημα των ελλείψεων έχει, ήδη, δημιουργήσει ανησυχία στους καταναλωτές για την τιμή που θα διαμορφωθεί στην αγορά.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης